Hayvancılığın hem süt hem de besilik tarafında ciddi sıkıntı yaşanırken, yetiştirici ve üreticilerde yetkililere sesini duyurabilmek için farklı bir eylem yapacaklar. Çiğ süt fiyatlarının güncellenmesiyle ilgili çalışmalar belirsizliğini korurken, bütün girdi maliyetlerinin artmasına karşın karkas kesim fiyatlarının 33-34 lira civarında seyretmesi hayvancılıkta yaşanan sıkıntıyı gözler önüne seriyor. 

TRAKTÖRÜME BİNİP ANKARA'YA GİDECEĞİM

Kahramanmaraşlı besici Yakup Konan, farkındalık oluşturup, yetiştirici ve üreticinin sesini yetkililere duyurabilmek için 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nde traktörüyle birlikte Ankara’ya gideceğini duyurdu. 

Konuyla ilgili olarak bir video çekerek, sosyal medyada paylayan Konan, “Yemin torbasına 10-15 lira büyük bir zam geldi. Etimizi 33-34 liraya kestiriyoruz. Dünyada her şeyin fiyatı arttı sadece bizim süt ve etimizin fiyatı artmadı. Artık ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Buna dur dememiz gerekiyor. Kendi inisiyatifimi kullanarak önemli bir günde, Ankara’ya önemli bir çıkarma yapmak istiyorum. Üreticilerimiz buna katılır veya katılmaz bilemiyorum. Ancak ben 16 Ekim Dünya Gıda gününde traktörüme binip Ankara’ya gideceğim. Üreticilerimize duyurulur” dedi.