Yazlık ekim yapacak çiftçiye kışlık arpa tohumu dağıtılmasından dolayı Ağrı’da çiftçi büyük mağduriyet yaşarken, Tarımdan Haber’in gündeme getirdiği skandal tarım sektöründe büyük yankı buldu. Çiftçinin yaşadığı mağduriyet bir tarafta dururken Ağrı Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün yüzde 75 hibe karşılığında dağıtılan tohumlarla ilgili tanıtım atağına başlaması dikkat çekti.

Tarımdan Haber’de yayınlanan haberin ardından Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünden ekiplerin köylere giderek çiftçilerden dağıtılan arpa tohumuyla ilgili olumlu görüşler verecek şekilde röportaj yapmak istedikleri ortaya çıktı. Mağdur olan çiftçilerden bile tohumla ilgili olumlu görüşler istenmesi, Ağrı’da yaşanan tohum skandalının boyutunu gözler önüne seriyor. 

Tarımdan Haber’i arayan bir çiftçimiz, kendisinin köy muhtarı olduğunu Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünden gelerek kendisinden yüzde 75 hibe ile dağıtılan arpa tohumuna yönelik Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye ve hükümete teşekkür edecek şekilde bir görüş almak istediklerini belirterek, “Bakanımıza teşekkür edeyim ancak bu tohumdan dolayı ben nasıl teşekkür edebilirim? Tarlamı ekmişim, hiçbir ürün alamamışım. Hayvanlara yedirmişim. Şimdi bunları söylemeden çok iyi oldu nasıl diyebilirim?” diyerek röportaj talebini kabul etmediğini söyledi. Ancak bu durumda olan bazı çiftçilerin ikna edilerek kendilerine dağıtılan tohumla ilgili röportajlar yapıldığı ve bu röportajların da tanıtım çalışmasında kullanılacağı kaydediliyor.

BU HABERLERLE PROJENİN SEKTEYE UĞRAMASINI İSTEMİYORUZ ANCAK YAPILAN YANLIŞIN DA HESABI SORULMASI GEREKİYOR

Koronavirüs sürecinde ekilmeyen tarım arazilerinin değerlendirilerek üretim potansiyelinin artırılması amacıyla başlatılan böylesine önemli projenin bu tür haberlerle sekteye uğramasını istemiyoruz. Ancak yapılan yanlışın da kimsenin yanına kar kalmaması gerekiyor. Söz konusu uygulamada yanlış tohum dağıtımının yapıldığı kabul edilerek sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılması gerekirken, mağdur olan çiftçilerden bile olumlu mesajlar alınarak yanlışın üstünün örtülmek istenmesi, ülke kaynakları açısından bir vebaldir.