ÖZEL HABER / Tarım Kredi mağduru çiftçiler, seslerini duyurabilmek için 6’ncı kez Ankara’ya gelecekler. 2 Şubat’ta Türkiye’nin farklı illerinden Ankara’ya gelecek olan mağdur çiftçiler, bu sefer Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB)’un önünde toplanacaklar. 

HAKLARINI ARAMAK İÇİN DAHA ÖNCE 5 KEZ ANKARA'YA GELMİŞLERDİ

Tarım Kredi mağduru çiftçiler, yüksek faizden dolayı katlanan borçlarından dolayı hacizlik duruma gelmişti. Borçlarının ödenebilmesi için faizlerin silinerek bir yapılandırma talep eden mağdur çiftçiler, seslerini duyurabilmek için farklı günlerde 5 kez Ankara’ya gelmişti. Ankara eylemlerinin ilkinde Tarım Kredi Kooperatifleri önünde toplanan mağdur çiftçiler, daha sonraki eylemlerinde sırasıyla TBMM ve Tarım ve Orman Bakanlığının önünde toplanmışlardı. TBMM’nin önündeki eylemlerine izin verilmezken, Bakanlık önündeki eylemlerin biri iptal edilmiş diğer iki eylemde ise dar çerçevede bir katılım olmuştu. 

Tarımda hangi girdilerin maliyeti daha fazla arttı! Veteriner harcamaları rekor kırdı! Tarımda hangi girdilerin maliyeti daha fazla arttı! Veteriner harcamaları rekor kırdı!

BAKAN YARDIMCILARI İLE YAPILAN TOPLANTIDAN BİR SONUÇ ÇIKMADI 

Mağdur çiftçiler, Ankara eylemleri kapsamında ilkinde Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç ile görüşürken, daha sonraki eylemlerinde Fatih Metin ile görüşmüşlerdi. Mağdur çiftçiler bu görüşmelerden umutlu ayrılırken, geçen sürede konuyla ilgili hiçbir açıklamanın yapılmaması çiftçilerin yeniden Ankara’ya gelme kararı almasında etkili oldu.  

TZOB BAŞKANI BAYRAKTAR ÇİFTÇİYE RANDEVU VERDİ

2 Şubat’ta tekrar Ankara’da bir araya gelecek olan mağdur çiftçiler, bu sefer TZOB’un önünde toplanacaklar. Mağdur çiftçiler, TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’dan randevu talebinde bulunurken, randevu taleplerine olumlu dönüş yapıldı. Ömer Sarı, mağdur çiftçilerin whatsapp grubunda TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’dan randevu talep ettiklerini belirtirken, dün bu taleplerine olumlu dönüş yapıldığını açıkladı. 

RANDEVU VERİLDİ ANCAK SADECE 5 ÇİFTÇİ İLE GÖRÜŞECEK

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, bugüne kadar çiftçilerin hak arayışlarında yanlarında olmamasından dolayı eleştirilirken, 2 Şubat’ta çiftçilere verdiği randevuyu da sadece 5 çiftçi ile sınırlandırması dikkat çekti. 
Ömer Sarı, mağdur çiftçilerin whatsapp grubunda yaptığı açıklama, TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’ın randevu verdiğini ancak bu görüşmeye sadece 5 kişinin katılabileceğini ve bu 5 kişiyi de kendisinin belirleyeceğini kaydetti. 

GÖRÜŞMEYE GİRECEK 5 ÇİFTÇİ DE ÖNCEDEN BELİRLENECEK 

Yüksek faizden dolayı mağdur olan çiftçiler, zor kış şartlarına rağmen Türkiye’nin farklı illerinden Ankara’ya gelerek seslerini duyurmak isterken, Türkiye’nin en önemli çiftçi örgütü olan TZOB Başkanı Bayraktar’ın bu çiftçilerin tamamı ile bir araya gelmesi gerekirken, sadece önceden belirlenecek 5 çiftçiye randevu vermesi dikkat çekti. Bu durum çiftçinin hak arayışında üyesi oldukları, kendi örgütlerinin Başkanından bile randevu talep etmesi ve bu talebin de şartlı bir şekilde kabul edilmesi, Türkiye'de çiftçinin nasıl sahipsiz olduğunu gözler önüne serdi.