Türk Tarım ve Makinaları İmalatçıları Birliği, kurulması planlanan Çiftçi Eğitim Merkezine yönelik üyerini bilgilendirdi. Yapılan değerlendirmede şunlar kaydedildi:

"Almanya’da faaliyet gösteren ve uygulamalı tarımsal eğitim sisteminin oldukça başarılı bir modeli olan DEULA “Bundesverband der Deutschen Lehranstalten für Agrartechnik- Alman Tarım Teknolojileri Eğitim Enstitüleri Birliği”, 80 yılı aşan bir mazisiyle, 13 bağımsız enstitüsü aracılığı ile Almanya’nın çeşitli bölgelerinde ve eyaletlerinde tarımsal faaliyetlere dair mesleki eğitimler vermektedir. Yakın geçmişte Almanya'ya düzenlemiş olduğumuz bir teknik gezi kapsamında bir kısım Üyelerimizle birlikte ziyaret ettiğimiz DEULA'ya benzer bir yapılanmanın ülkemizde de gerçekleşmesi için yaptığımız çabaların bir karşılık bulduğunu memnuniyetle ifade etmek isteriz.

Türkiye'de kurulması planlanan Çiftçi Eğitim Merkezi için Konya Selçuk Üniversitesi önderliğinde aralarında Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği, Konya Önder Çiftçi Derneği ve TARMAKBİR'in bulunduğu bir çalışma grubu oluşturulmuş olup bu çalışma grubu 27-28 Ağustos 2019 tarihlerinde Nienburg’da düzenlenen bir toplantıda DEULA temsilcileri ile bir araya gelmiştir. Türkiye heyetini temsilen Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği Başkanı Hacı Ömer Güler, Konya Önder Çiftçi Derneği Başkanı Mehmet Erol Sözen ile Yönetim Kurulu Başkanımız Şenol Önal'ın katıldığı bu çalışma toplantısı kapsamında, kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesine yönelik görüşmeler neticesinde bir işbirliği protokolü imzalanmıştır."