Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Emine Sever,  Şube Müdürleriyle birlikte Seyitgazi İlçesindeki Aksaklı Mahallesinde soğan üreticilerini ziyaret ederek soğan ekili tarlalarda incelemelerde bulundu.

İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Emine Sever, burada yaptığı açıklamada; Eskişehir’in önemli soğan üretici iller arasında bulunduğunu belirterek, 2020 yılında ilde yaklaşık 35.000 dekar alanda soğan ekildiğini söyledi. Seyitgazi İlçesi Aksaklı Mahallesinin de İlin önemli soğan üretim merkezlerinden biri olduğunu ifade eden İl Müdürü Emine Sever, Aksaklı bölgesinde yaklaşık 8.000 dekar alanda soğan ekimi yapıldığını belirtti.

Seyitgazi İlçesi Aksaklı Mahallesi’nde muhtar ve çiftçilerle sohbet eden SEVER, üreticilerle karşılıklı bilgi alış verişinde bulundu. Muhtar Abdullah AKKURT’ta bu yıl mevsimin çok iyi gitmesinden dolayı soğanda herhangi bir hastalık ve zarar dolayısıyla rekolte kaybı yaşanmadığını ve verimin 5-8 ton/dekar olarak gerçekleşmesini beklediklerini söyledi.

İl Müdürü SEVER, daha sonra çiftçilerle birlikte soğan ekili tarlalar ile Bakanlık tarafından yürütülen İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında üretim yapan çiftçilerin işletmelerinde de incelemelerde bulunarak, “İl Müdürlüğü olarak teknik ekiplerimizle birlikte her zaman üreticilerimizin yanındayız” dedi.