Doç. Dr. Gaytancıoğlu yaptığı açıklamada AKP Genel Başkanının geçtiğimiz hafta Ukrayna’yı ziyaret ettiğini hatırlatarak “Erdoğan hangi ülkeye gitse dönüşte mutlaka bazı tarım ürünlerinde sıfır gümrükle ithalat yapılıyor. Yani nereye giderse biz onlara değil onlar bize tarım ürünleri satıyor. Sırbistan’a gidiyor, dönüşte bakıyorsunuz 8 bin ton kırmızı et ithal etmişiz. Rusya’ya gidiyor, dönüşte bir bakıyorsunuz buğday ithalatı anlaşması yapılmış” dedi.

Ukrayna’nın bir tarım ülkesi olduğunu ve Türkiye’nin ayçiçeği ve buğday başta olmak üzere birçok tarım ürünün bu ülkeden ithal ettiğini hatırlatan CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu bu sefer hangi ithal ürünler Türkiye’ye gelecek dedi. 

Türkiye’nin 2019 yılında yaklaşık 10 milyon ton gibi rekor bir buğday ithalatıyla kapattığını söyleyen Doç. Dr. Gaytancıoğlu, 2002 yılında 150 milyon dolar ödenen buğday ithalatına 2019 yılında 2 milyar dolardan fazla para ödendiğini ifade etti.
Çözümüm ithalat değil üretmek olduğunu bir kez daha vurgulayan CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu Türkiye’de çiftçinin hakkı olan desteklemelerin zamanında ve tam olarak ödenmezken Ukrayna ordusuna 200 milyon lira verilmesinin de büyük çelişki olduğunu belirtti.