14 Mayıs Çiftçiler Gününü kutlayan CHP Milletvekili Emre Köprülü, AK Parti'nin tarım politikalarını sert bir dille eleştirdi. Köprülü, çiftçinin ektiği üründen kazanamadığını, artık maliyeti bile kurtaramadığı için de ekmediğini, bu kısır döngünün sonucunun en çok vatandaşı mağdur ettiğini, bunun en somut kanıtının ise pazardaki sebze ve meyve fiyatlarında görüldüğünü vurguladı.

Çiftçi Kaderine Terk Edilmiş!

Hükümetin tarım sektörü için sürekli olarak reform paketi açıkladığın söyleyen Köprülü, “Fakat iş icraata gelince ortada hiçbir şey yok. Zaten miras yoluyla bölünmüş arazilere, sulama, ilaç, gübre ve mazot maliyeti gibi sorunlar da eklenince çiftçinin eli kolu bağlanıyor. Çiftçi kaderine terk edilmiştir" ifadesini kullandı.

Tarım Arazilerin Kiralanması Trajikomik!

Yeni Ekonomik Reform Paketi'nde tarım ve hayvancılığın içinde bulunduğu duruma çözüm olarak yurt dışında tarım arazileri kiralanacağını ilan etmesini trajikomik olduğunu belirten Köprülü, “ülkenin tarım arazilerinin boş durumda olduğu bir noktada, bir başka ülkede tarım yapılmaya çalışılması hükümetin içine düştüğü çıkmazın en büyük kanıtıdır" değerlendirmesini yaptı.

TARIMDAN HABER