Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Samsun'un içme suyu ihtiyacını karşılayan Çakmak Barajı çevresindeki üreticilerin organik tarım yapmalarının çok önemli olduğunu açıkladı.

ÇARŞAMBA'DA 608 ÜRETİCİ ORGANİK TARIMI SEÇTİ

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Çarşamba ilçesinde 608 üreticinin organik tarım yaptığını açıkladı. Yapılan açıklamada, “açıklamasında “Çakmak Baraj havzasında bulunan 13 mahallede (Ağcagüney, Deyincek, Eğridere, Esencay, Esentepe, Gökceçakmak, Güldere, Gülören, Kabaceviz, Koldere, Porsuk, Selimiye, Ulupınar) 10 bin 703 dekar alanda üretim yapılmakta olup, bu alanda 373 üreticinin organik tarımsal üretim gerçekleştirildiği görülmektedir. Bu kapsamda ilçemizde baraj havzasında Çarşamba Organik Fındık Üreticileri Birliği, Çarşamba Tarımını Geliştirme Derneği, Rapunzel ve Yeşilırmak firmaları ile organik tarımsal üretim yaparak içme suyunun kirlenmemesine katkı sağlayarak, hem kendi topraklarını hem de bizlere sağlıklı gıda ve su içmemize katkı sağlamaktadırlar” İfade edildi.

DESTEKLER ARTTIRILACAK

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Çakmak Barajı Havzası Organik Tarım desteklemeleri kapsamında 2017 yılında 2 doz ilaçlama bin 76 adet sıvı azotlu gübre verdi. 2018 yılında ise gübre miktarının arttırıldığı belirtilerek 3 doz için duyulan bin 614 adet sıvı gübrenin verilmesi amaçlanıyor. Yapılan açıklama şu şekilde devam etti; “Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçi örgütlerimiz ve üreticilerimizin yapmış oldukları bu katkılara destek olmak amacıyla bitkilerin besin ihtiyacını karşılamak üzere sertifikalı organik tarımda kullanımına müsaadeli organik gübre dağıtmayı kendimize bir görev gördük ve bugün üreticilerimizin bir üretim periyodunda kullanacakları kadar organik gübre temin edeceğiz.”

TARIMDANHABER