TİGEM’in yapılan ihalede ekmeklik buğdayın 5320 TL/Ton’dan satılması ilginç bir tabloyu ortaya çıkardı. TİGEM'de mahsul olan ekmeklik buğday 5320 TL/Ton'dan satılırken, ekmeklik tohumluk buğday ise 3300 TL/Ton'dan satılıyor. Normalde tohumluk buğday fiyatları mahsulden daha pahalı olması gerekirken, buğday fiyatlarının tohumluk buğday fiyatlarının bile üstüne çıkması, buğday fiyatlarında yaşanan krizi gözler önüne serdi.  

TOHUMLUK BUĞDAY MAHSULDEN 2 BİN LİRA UCUZ!

Polatlı'da köylüler TOKİ’ye karşı hukuk mücadelesini kazandı! Köy gelişim alanındaki araziler yağmalanamayacak! Polatlı'da köylüler TOKİ’ye karşı hukuk mücadelesini kazandı! Köy gelişim alanındaki araziler yağmalanamayacak!

Tohumluk buğdayın, mahsul fiyatından tonda 2 bin lira ucuz olması, art niyetlilerin vurgun planlarını gündeme getirdi. TİGEM yetkililerinden alınan bilgilere göre özellikle ilaçsız tohumluk talebinde aşırı bir artış olduğunu ancak kesinlikle ilaçsız tohumluk satışının yapılmadığını bildirdiler. Satışı yapılan ilaçlı tohumluk buğdayların ise ürün olarak kullanılmasının mümkün olmadığına dikkat çeken yetkililer, art niyetli kişilere karşı her türlü tedbirin alındığına vurgu yaptı. 

YIL SONUNA KADAR TOHUMLUK FİYATLARINA ZAM YAPILMAYACAK!

TİGEM'de makarnalık buğday tohumluğu 3500 TL/Ton'dan, ekmeklik buğday tohumluğu ise 3300 TL/Ton'dan satılırken, çiftçiyi desteklemek ve toprağın tohumla buluşması amacıyla bu fiyatlara yıl sonuna kadar zam yapılmayacağı belirtildi.