Gübre fiyatlarına gelen aşırı zamlardan dolayı bazı belediyeler, il ve ilçelerinde tarımsal üretimin olumsuz etkilenmemesi için çiftçiye yönelik anlamlı bir destek başlattı. Denizli’nin Merkezefendi Belediyesi de gübre desteği başlatan belediyeler arasında yer alarak, ilçede arpa buğday üretimi yapan çiftçiye gübre desteğinde bulunacak. 

3 DEKARA 1 ÇUVAL GÜBRE DESTEĞİ VERİLECEK

60 dekara kadar her üç dekar başına bir çuval gübre desteği verilecek. Gübre desteği başvuruları 18 Ekim’de başlarken, destekten yararlanmak isteyen çiftçilerin Merkezefendi sınırları içinde ikamet etmesi ve arpa, buğday üretimini gösteren ÇKS belgesine sahip olması gerekiyor. Başvurular www.merkezefendi.bel.tr adresinden veya 444 8 662 numaralı çağrı merkezinden gerçekleştirilebilecek.

ÇİFTÇİMİZİN BÜYÜK SIKINTI ÇEKTİĞİNİN FARKINDAYIZ

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, konuyla ilgili olarak şunları kaydetti: “Pandemi sürecinden olumsuz etkilenen üreticilerimizin, esnafımızın, öğrencilerimizin ve bütün hemşehrilerimizin her zaman yanında olduk, olmaya da devam ediyoruz. Toprağın, doğanın, üretimin ne kadar değerli olduğunu anladığımız bu dönemde Merkezefendi Belediyesi olarak birçok çalışma gerçekleştirdik. Tarımsal üretimin, toprağın değerlendirilmesinin desteklenmesi noktasında ilçemiz sınırları içerisindeki üreticilerimize gübre desteği sağlayacağız. Artan maliyetlerden dolayı üreticilerimizin büyük sıkıntı çektiğinin farkındayız. Destek bizden, üretim onlardan. Gübre desteğimiz sayesinde bir yandan verimliliği artırırken bir yandan da üreticilerimizin yükünü hafifletmiş olacağız. Bugüne kadar her fırsatta destek olduğumuz, ülkemizin temel taşı olan çiftçilerimizin, üreticilerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz”