Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) İstanbul 8. Olağan İl kongresi, Pullman Kongre Merkezi’nde BTP lideri Hüseyin Baş’ın katılımıyla gerçekleştirildi. BTP Genel Başkanı Baş, A Haber'in yayın yapabilmesi için devletin bütün imkanlarının seferber edildiğini ancak çiftçiye ise destek verilmediğini belirterek, şunları kaydetti: 

“A HABER YAYIN YAPABİLSİN DİYE…”

Bugün sen A Haber yayın yapabilsin diye devletin bütün imkanlarını seferber ediyorsun. Benim çiftçim üretim yapabilsin diye niye imkanlarını seferber etmiyorsun. Bir yayın organı 750 milyon dolar banka kredisi aldı ve başka bir yayın organını satın aldı. Şimdi ben buradan söylüyorum, ben yarın Ziraat Bankası’na gideceğim 750 milyon dolar kredi isteyeceğim, Baykar Holding’in SİHA yaptığı fabrikaya talibim. Oradan ben krediyi alacağım.

“BENİM ÇİFTÇİM ÜRETEBİLMEK İÇİN ANASI AĞLASIN…”

O fabrikayı bana ver. Sen 50 milyon dolara tank-palet fabrikasını Katar’a satmadın mı?  Yerdeki savaş malzemesi havadaki savaş malzemesinden daha mı kıymetsizdi? Ben de kredimi istiyorum, Baykar Holding’e talibim arkadaşlar. Sen A Haber’in bir saniye yayını kesilmesin diye herşeyi seferbet et, bütün reklamları devletin kurumlarından olsun ama benim çiftçim üretebilmek için anası ağlasın. Böyle bir politika olabilir mi?”