Gaziantep Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, üretme imkanı ve kapasitesi varken boş bırakılan, bıraktırılan her tarla ve ahırın, gıdada fiyat artışı ve zam anlamına geldiğini belirterek, "üretme imkanı ve kapasitesi varken boş bırakılan, bıraktırılan her tarla, her ahır; fiyat artışı demek, zam demek, işsizlik demek, yurt dışına bağımlılık demek, döviz açığı demek, karaborsacılık demek, spekülasyonculara davetiye çıkarmak demek, yağ kuyrukları, şeker kuyrukları, gıda kuyrukları demek, parasını ödediğiniz gıda yüklü gemilere el konularak gönderilmeme ihtimali demek" dedi. 

İNSANLAR EVİNE EKMEK GÖTÜREMEDİĞİ İÇİN TEPKİLİ 

Türkman, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Bakınız! araba fiyatları arttı diye, x markasının gömlek fiyatı arttı diye hükümete çokta kızan yok, ancak evine ekmek götüremediği, çocuğuna süt içiremediği, mutfakta tenceresini kaynatamadığı, yeterli gıdasını alamadığı için insanlar hükümete tepkili.

KÖYLÜYE ÇİFTÇİYE ÜRETİCİYE SAHİP ÇIKALIM

Kriz anında mobilya mağazasında, beyaz eşya mağazasında, giyim mağazasında kuyruğa giren göremezsiniz, ancak temel gıda maddelerini almak üzere marketlere koşan, kuyruklar oluşturan binleri gördük, görmeye devam edeceğiz. 
Lütfen gelin sayıları her geçen gün azalan zor şartlarda üretim yapmaya çalışan köylüye, çiftçiye, üreticiye sahip çıkalım. Tarım ve hayvancılığımıza sahip çıkarsak üretim artar, işsizlik azalır, bolluk olur, gıda fiyatları düşer, yağ, şeker kuyrukları oluşmaz, yurt dışına bağımlılık azalır, vatandaş ihtiyacı olan gıdayı alır, evine ekmeğini götürür ve hükümete olan tepkiler de azalır.

EVİNE EKMEK GÖTÜREMEDİĞİ GÜNLERİN HESABINI SORAR

Unutmayalım seçim günü şu kaldırımı, şu millet bahçesini, şu kültür ve kongre merkezini, şu cemaati olmayan camiyi niye yapmadınız, şu konseri niye vermediniz diye size kimse hesap sormaz, ancak evine ekmek götüremediği günlerin, çocuklarına mahçup olduğu zamanların hesabını sorar ve sandığa yansıtır.

BU ÜLKENİN TOPRAĞINDA İNSANINDA ÜRETME KAPASİTESİ VAR YETER Kİ HANS'A DEĞİL HASAN'A SAHİP ÇIKALIM

Hala vakit varken, gelin; yarın değil bu günden üretmek için çırpınan ve bu ülkenin gıdasını fazlası ile üretme imkanına sahip olan eli nasırlı köylüye, çiftçiye, üreticiye sahip çıkalım. Bu ülkenin toprağında ve insanında bu kapasite var yeterki yanlarında olalım, yeterki doğru karar alalım, yeterki doğru politika oluşturalım, yeterki Hans'a değil Hasan'a sahip çıkalım.