Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Nihat Çelik, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Ülkemizde ve Dünya’da 36 yıldır aralıksız bir şekilde kutlanan “Dünya Çiftçiler Günü”nün bu yılki teması çok farklı ve önemlidir. 3 aydan fazla bir süredir yaşadığımız Coranavirüs salgını ve sonrasındaki gelişmeler göstermiştir ki çiftçisine destek olmayan, tarımsal üretimi zayıf olan, tarıma, hayvancılığa yatırım yapmayan, önem vermeyen hiçbir ülke ayakta kalamaz ve vatandaşını sağlıklı, mutlu yaşatamaz. Ülkemizin her bölgesinde gece gündüz demeden üreten, riskli dönemlerde dahi tedbirini alarak tarlasında, ahırında, bağında, bahçesinde çalışan, 83 milyon insanımızın zor günlerinde beslenmesini sağlayan, gıdasını sofrasına ulaştıran çiftçilerimiz de sağlık çalışanlarımız kadar alkışı hak etmişlerdir.

Çiftçi üreten demektir; çiftçi kazancını alın teri ile hak eden demektir; çiftçi dua alan insan demektir; çiftçi inançlı ve imanlı insan demektir; çiftçi toplumun can damarı demektir. Toprağı nakış nakış işleyen, hayvanına kendi evladı gibi değer veren, traktörüne gözü gibi bakan toprağın ustalarına bin selam olsun. 

İnsan hayatında gıda tüketimi bir numaradadır. Doğal gıda tüketemeyen, tarımsal ve hayvansal ürünleri yemeyen insan düşünülemez, düşünülmemelidir. Dünya var oldukça bu düzen böyle devam etmek zorundadır. Çiftçi gıda üretiminde temel taştır. Çiftçi toprağına bakmaz ise, emeğini esirger ise bırakın Ülkemizi tüm Dünya zor durumda kalır. Tarım stratejik bir alandır, bunu bilim insanlarımızdan tutunda, siyaseti yönetenler, dünyanın en gelişmiş ülkeleri dahi kabul etmişlerdir. Tarıma, çiftçiye yatırılan her 1 kuruş fazlası ile kazanç olarak ülke hazinesine katkı sağlar. Bu nedenle tarımın temeli olan çiftçilerimizin her türlü sorunları ivedilikle çözülmelidir.

BAKAN PAKDEMİRLİ'NİN ÇİFTÇİLER GÜNÜNÜ KUTLADI 

Kıymetli Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli, çiftçilerimiz için, Ülkemiz tarımı için gecesini gündüzüne katarak çok değerli işlere imzasını atıyor. Göreve geldiği ilk günden itibaren gerek TÜDKİYEB olarak bizlere gerekse tarım sektörünün her paydaşına vakit ayırarak sorunlarımızı dinleyen derdimize derman olmak için çaba sarf eden Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli’ye şahsım, Merkez Birliğimiz ve tüm çiftçilerimiz adına şükranlarımızı sunuyorum. Çiftçiler Gününüz kutlu olsun Sayın Bakanım.

TÜM ÇİFTÇİLERİMİZİ KAN BAĞIŞI KAMPANYAMIZA DESTEK OLMAYA DAVET EDİYORUZ

TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nün daha anlamlı hale dönüşmesi için Kızılay’ın talep ettiği “KAN BAĞIŞI” kampanyasına bugünden itibaren TÜDKİYEB olarak bizler de destek olmaya karar verdik. Birliğimizin tüm üyelerini kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz. 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü münasebeti ile de tüm çiftçilerimizi kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz. Çiftçi milletin her daim yanındadır, milletimiz de çiftçimizin her daim yanında olacaktır. Ülkemizin ihtiyacı neredeyse, eksik neredeyse çiftçiler olarak eksiği tamamlamaya hazırız. Bu kapsamda çiftçilerimizi de Kızılay kan merkezlerine giderek “Kan Bağışı”nda bulunmaya davet ediyoruz. Verimli toprakların sadık insanları yüreği temiz, gönlü zengin tüm çiftçilerimizin Çiftçiler Gününü tebrik eder, hayatları boyunca sağlıklı, huzurlu ve bereketli bir ömür yaşamalarını Cenab- ı Allah’tan niyaz ederim"