Kahramanmaraş’ta besicilik yapan Yakup Konan, sezonluk olarak yem grevine gitme kararı aldıklarını belirterek, “Yem fiyatlarına artık gücümüz yetmiyor. Besi yemi 130 lira, süt yemi 150 lira oldu. Bu kadar fahiş fiyat olur mu? Besiciler ve süt üreticileri olarak yeme bu paraları vermek zorunda değiliz. Üreticiler olarak yem sanayisine gebe değiliz. Üreticiler olarak artık kendi yemimizi kendimiz üreteceğiz. Bu yazdan itibaren hayvanlarımıza yedireceğimiz yemlerimizi tedarik ederek fabrika yemi almayacağız” dedi.

KESİME GELMİŞ HAYVANLARI KESTİRMEME KARARI ALMIŞLARDI

Gübrenin Mercedes'i DAP fiyatı artmayınca organomineral gübre satışları bıçak gibi kesildi! Gübrenin Mercedes'i DAP fiyatı artmayınca organomineral gübre satışları bıçak gibi kesildi!

Yakup Konan, karkas kesim fiyatlarını protesto etmek için geçtiğimiz günlerde başlattığı bir kampanya ile karkas kesim fiyatlarının 45 liraya çıkana kadar kesime gelmiş hayvanlarını kestirmeme kararı almışlardı. Konan'ın başlattığı bu eyleme bir çok üretici de destek verirken, karkas kesim fiyatlarının artmasına neden olmuştu.