Görevden alınan eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin gizemli danışmanlarından Selen Kocabaş, Şeker-İş Sendikası’nın yarın düzenleyeceği Gıda Zirvesinde ‘Gıdanın Geleceğinde Yeni Teknoloji ve Kaynaklar’ oturumuna moderatörlük yapacak. 

TARIM BAKANLIĞININ BÜTÇELİ TANITIM VE ORGANİZASYON İŞLERİ GAYRİ RESMİ DANIŞMANDAN GEÇİYORDU!

Selen Kocabaş, Bekir Pakdemirli’nin gayri resmi danışmanlığını yaparken, ne kadar ücret ödendiği de sır gibi saklanmıştı. Tarım Bakanlığının bütçeli tanıtım ve organizasyon işlerinin tamamı resmi bir görevi olmamasına rağmen Selen Kocabaş’tan geçmesi dikkat çekerken, Bakanlığın bütçeli tanıtım ve organizasyon işlerinin de Selen Kocabaş ile birlikte Türkcell’de çalışmış kişilerin kurduğu tanıtım şirketlerine verilmesi de sürekli tartışma konusu olmuştu. 

TARIM BAKANLIĞINDA TEPKİLERİ ÜZERİNE ÇEKMİŞTİ 

Selen Kocabaş, Tarım Bakanlığında hiçbir zaman ön planda görünmezken, arka planda Pakdemirli’nin en yakın danışmanlığını yapmıştı. Pakdemirli’nin ilk yıllarında Genel Müdür, İl Müdürleri ve daire başkanlarının mülakatlarını bile hiçbir yetkisi ve görevi olmamasına rağmen Selen Kocabaş tarafından yapılması Bakanlıkta büyük tepkilere neden olmuştu.

MELEK YATIRIMCI OLARAK MODERATÖRLÜK YAPACAK

Bekir Pakdemirli döneminde Tarım Bakanlığının tartışmalı gayri resmi danışmanlarından olan Selen Kocabaş, Şeker-İş Sendikası’nın Grand Mercure Otel’de yarın başlayacak olan ‘Gıdanın Geleceği Ellerimizde’ konulu zirvede ‘Gıdanın Geleceğinde Yeni Teknoloji ve Kaynaklar’ konulu oturuma Melek Yatırımcı olarak moderatörlük yapacak. Pakdemirli’nin Bakanlığı döneminde hiçbir şekilde ortalıkta görünmeyen Selen Kocabaş’ın Pakdemirli’nin görevden alınmasıyla birlikte bu tür zirvelerde görünmeye başlaması dikkat çekti.