Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, görevden alınarak yerine Ak Parti eski milletvekili Vahit Kirişçi atanırken, çarpıcı bir ayrıntı gündeme geldi. Pakdemirli’nin Resmi Gazete’de görevden alınması her ne kadar ‘görevden af talebi’ gibi yayınlansa da kendisinin de görevden alınmayı beklemediği ve kararı Resmi Gazete’den öğrendiği ortaya çıktı. Yakın çevresinden alınan bilgilere göre kararı Resmi Gazete’den öğrenen Pakdemirli, büyük bir şok yaşadı.

GERİDE BÜYÜK BİR ENKAZ BIRAKTI!

4.5 yıllık görevi süresince tarım sektöründe bir açılım sağlayamayan hatta Bakanlığı tamamen işleyemeyecek bir duruma getiren Pakdemirli’nin görevden alınması sektörde olumlu karşılanırken, çiftçiler de sevinçle karşıladı. Ancak ülke tarımına hiçbir katkı sağlamayan Pakdemirli’nin bu kadar uzun süre görevde tutulmasına da bir anlam verilemiyor.

YAKIN ÇEVRESİNDEN ALINAN BİLGİLERE GÖRE BÜYÜK BİR ŞOK YAŞADI!

Resmi Gazete’nin 4 Mart tarihli sayısında yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararında Pakdemirli’nin ‘görevden af talebi kabul edildiği’ belirtilse de gerçeğin öyle olmadığı ortaya çıktı. Yakın çevresinden alınan bilgilere göre, Pakdemirli’nin de herkes gibi görevden alındığına yönelik kararı Resmi Gazete’den öğrenirken, kendisi gibi yakın çalışma arkadaşları da büyük bir şok yaşadı. Hatta Pakdemirli’nin, bırakın görevinden af talep etmeyi, görevden alınacağını bile beklemediği vurgulanıyor. 

Pakdemirli’nin twitter hesabından yaptığı paylaşım da dikkat çekti. Yakın çevresinden alınan bilgilere göre görevden alındığını Resmi Gazete’den öğrenen Pakdemirli, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile ters düşmemek için, görevden af talebini kabul ettiği için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şükranlarını arz etti.