Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Orman Genel Müdürlüğü yerleşkesinde bulunan ve Bakanların kullanımına tahsis edilen lüks lojman, Ankara gündemine bomba gibi düştü. Bekir Pakdemirli’nin bakanlık görevini yaptığı süre içinde kullandığı bin metrekarelik lüks lojmanı yıl sonuna kadar boşaltmayacağı ortaya çıktı. Pakdemirli'nin lüks lojmanı kullanmaya devam edecek olması, ‘Makamı bıraktı lüks lojmanı bırakmıyor’ tepkilerini de beraberinde getirdi.

PAKDEMİRLİ GÖREVİ BIRAKTIĞI İÇİN LOJMANI DA BOŞALTMASI GEREKİYOR

Eski Orman Bakanı Veysel Eroğlu döneminde yaptırılan ve Eroğlu’nun da Bakanlığı döneminde bir süre kullandığı lüks lojmanı, 2018 yılından buyana Bekir Pakdemirli kullanıyordu. Normalde, Pakdemirli’nin görevden ayrılmasından dolayı lojmanı da boşaltarak, yeni Bakan Vahit Kirişçi’ye teslim etmesi gerekiyordu.

MEVZUATLARA AYKIRI AMA KİM DİNLER!

Ancak alınan bilgilere göre Pakdemirli’nin görevden ayrılmasına rağmen lüks lojmandan çıkmayarak yılsonuna kadar kullanmak istediği Bakanlık yetkililerinin de bu keyfiyete göz yumduğu öğrenildi. Normalde her hangi bir kamu görevlisinin lojman kullanma hakkı son bulduğunda hemen gereği yapılırken, Pakdemirli’ye göz yumulması kamudaki kayırmacılığı da ortaya koydu.

VAHİT KİRİŞÇİ KENDİ EVİNDE KALMAYA DEVAM EDECEK

Pakdemirli, Bakanlık görevi bitmesine rağmen lüks lojmanı boşaltmaması tepkilere neden olurken, yeni Bakan Vahit Kirişçi’nin tavrı da takdir topladı. Kirişçi’nin, kamu kaynaklarını kullanmak istemediği ve kendisinin İncek’te bulunan evini kullanmaya devam edeceği öğrenildi.

LÜKS LOJMANIN SADECE DOĞALGAZ VE ELEKTRİK GİDERİ AYLIK 20 BİN LİRAYI BULUYOR

Diğer yandan Pakdemirli’nin yılsonuna kadar kullanacağı lüks lojmanın giderlerini kim karşılayacak? Lüks lojmanda 9-10 tane hizmetli çalışan bulunurken, bu çalışanların maaşları Bakanlık tarafından ödeniyor. İşçi maaş giderlerinin dışında lojmanın elektrik ve ısınma giderleri de ciddi bir kalem oluşturuyor. Elektrik ve doğalgaza gelen son zamlarla birlikte lojmanın sadece aylık ısınma ve elektrik giderinin de 15 ile 20 bin lira olduğu belirtiliyor. Söz konusu lojman Orman Genel Müdürlüğüne tahsisli olduğu için elektrik ve doğalgaz giderleri temsil ve ağırlama giderlerinden karşılanıyor.

NEREDEN NEREYE!

Pakdemirli, Bakanlık görevine başladığı ilk günlerde katıldığı bir televizyon programında kamu malının korunması konusunda çok hassas olduğunu ve odasındaki bir ampulü bile değiştirmediğini iddia etmişti. Kamu malının korunması konusunda makam odasındaki bir ampulü bile değiştirmediğini iddia eden Pakdemirli’nin gelinen noktada mevzuatlara aykırı olmasına rağmen lüks lojmanı kullanmaya devam edecek olması yaşanan çelişkiyi de gözler önüne serdi.