Iğdır'da 'Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor' programı kapsamında 2019 yılı için Tuzluca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanarak Bakanlığa sunulan ve Bakanlık tarafından 2020 yılı için programa alınan “Toprağın Altın Yumruları” Projesi kapsamında 18 bayan çiftçiye toplam 8000 kg patates tohumu, 900 kg kompoze gübre ve 900 kg ise DAP gübresi dağıtıldı.

Tuzluca İlçesinin Badıllı Köyünden 18 bayan çiftçi bu projeden faydalandılar. Projeye katılan kadın çiftçilerin, tarlaları üretim sezonu süresince de İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüğü personelleri tarafından kontrol edilecek ve teknik destekler verilecek. İl Müdürlüğünün, patates ekim ve söküm makineleri ile de çiftçilere ekim ve sökümde büyük destek sağlanacak.

Program kapsamında patates ve gübre dağıtımına katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Yolcu, “Bu projeyle kadın çiftçilerimiz; uygulamalı bir şekilde üretime dâhil olmanın mutluluğu ve gururunu yaşayacaklar. Kadın çiftçilerimiz aile ekonomisine ve ilin tarımsal girdi potansiyeline destek sağlayacaklardır. Her zaman üreticilerimizin yanındayız. Elimizden gelenin fazlasını yapamaya gayret edeceğiz. Çiftçilerimize bereketli olsun “dedi.