Programa; Sivrice Kaymakamı Yunus Emre VURAL, Belediye Başkanı Turgay GÜNDOĞAN, İl Müdürü Dr. Turan KARAHAN,  İlçe Müdürü Okan ERKMEN, Gözeli köyü muhtarı Niyazi ÇİNKILIÇ, İl ve İlçe Müdürlüğü personeli ile kadın üreticiler katıldı. Sivrice Kaymakamı Yunus Emre VURAL yaptığı konuşmada; “ İlçemiz geçen sene büyük bir deprem yaşadı. Depremin yaralarını sarmak için büyük bir gayret içerisinde çalışırken, yaşanan pandemi tüm dünyada olduğu gibi bizleri de çok etkiledi. Ancak bütün bu olumsuzluklara rağmen çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. İlçede özellikle tarımsal alanda yapılan çalışmalar çok başarılı. Başarılı her proje yeni projeler yapmamız için bizlere güç veriyor” dedi.

Belediye Başkanı Turgay GÜNDOĞAN ise; “ Tarım insanlık için önemli bir sektör. Üretimin devamlılığını sağlamak için çiftçilerimize çok önemli görevler düşüyor.  Ülkemiz dört mevsimi bir arada yaşayan bitkisel ve hayvansal ürün çeşitliliğine sahip şanslı bir ülke. Devletimizin üreticilere verdiği tarımsal destekler ve çiftçi eğitimleri ile üreticilerimiz aldıkları eğitimi mutlaka uygulamaları gerektiğini “ söyledi.

İl Müdürü Dr. Turan KARAHAN; “ Elazığ ili 2020 yılında Sivrice merkezli 6.8 şiddetinde büyük bir deprem yaşadı. Bu depremde Elazığ’ da binlerce bina yıkıldı ve 40 vatandaşımız vefat etti. Şu anda da maalesef pandemi ile mücadele ediyoruz. Bütün bu olumsuzluklara rağmen hayat devam ediyor. Bizler bu süreçte gıda arzının, tarımsal faaliyetin ne kadar önemli olduğunu ve kendi kendine yeter ülkelerin bu noktada nasıl avantajlı olduğunu gördük. Gelişmiş birçok ülke gıdaya ulaşım noktasında sıkıntı yaşadı. Ülkemizde ise daha ilk vaka görülmeden, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN teşkilatlarımıza verdiği talimat doğrultusunda, tarımsal arazilerde üretime devam ettik. Bu çalışmaların sonucunda ülkemiz gıda sıkıntısı yaşanmadı. 

Sivrice İlçesinde ise Sayın Kaymakamımızın öncülüğünde Belediye Başkanımızın da desteği ile ilçemizdeki tarımsal üretimin devamlılığı için Tarım ve Orman Bakanlığı, DAP ve Özel İdareden aldığımız kaynaklar ile tarımsal üretim çeşitliliğini artırmak için çalışmalar yaptık.

Bu çalışmalardan biri de Kırsalda Kadın Çiftçilerimiz yenilikler ile buluşuyor programı kapsamında Bakanlığımız Eğitim ve Yayın  Dairesi Başkanlığına sunduğumuz, “Bamya Depremin Etkilerini Siliyor Projesi” proje ile Sivrice İlçesinde 25 kadın çiftçimizin bamya üretimi yapacağını” ifade etti.