TARIMDAN HABER ÖZEL 

Tarım ve Orman Bakanlığının kulak küpesi uygulaması tam bir yazboz tahtasına döndü. Elektronik mikrocipli kulak küpeleri 16 Mart yayınlanan talimatla ücretli hale getirildi. Gelen tepkiler üzerine 27 Mart’ta yeni bir talimat yayınlanarak elektronik mikrocipli kulak küpesi üreticinin tercihine bırakıldı. Bu talimat sahada sorunlara neden olunca 17 Nisan’da ise yeni bir talimat yayınlanarak, 16 Mart öncesinde olduğu gibi elektromik mikrocipli kulak küpeleri tekrar ücretsiz hale getirildi. 

TARIMDAN HABER GÜNDEME GETİRDİ YETİŞTİRİCİNİN TEPKİSİNİ ÇEKTİ 

İlk talimat 16 Mart’ta Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından gönderilerek, elektronik mikrocipli kulak küpelerinin ücretli hale getirildiği duyuruldu. Tarımdan Haber’de bu uygulamanın haber olması üzerine üreticinin tepkisini çekti. Bakanlık gelen tepkiler üzerine önceki talimattan 11 gün sonra yani 27 Mart’ta bu sefer Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından Tarım ve Orman İl Müdürlüklerine birer talimat göndererek, plastik kulak küpelerinin de tek başına büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kayıt ve tanımlanma işlemlerinde yeterli olacağını belirterek, ücretli olan elektronik mikrocipli kulak küpelerini üreticinin tercihine bıraktı. Ancak sahada Bakanlığın talimatına rağmen elektronik mikrocipli kulak küpelerinin zorla taktırılması yeni bir krize neden oldu. 

Bakanlığın 27 Mart’ta yayınladığı talimatın sahadaki uygulamalarında sorun çıkması üzerine Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı 17 Nisan’da yeni bir talimat yayınlayarak elektronik mikrocipli kulak küpelerinin ücretsiz uygulanmasına karar verildiğini duyurdu. Bakanlık kulak küpelerinin ücretlendirmesine yönelik bir ay için üç ayrı talimat yayınlarken, uygulamada tekrar başa dönülmüş oldu. 

KULAK KÜPESİYLE İLGİLİ OLARAK BİR AY İÇİNDE ARKA ARKAYA YAYINLANAN ÜÇ AYRI TALİMAT