ÖZEL HABER / Çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçların yapılandırılmasıyla ilgili bir çalışma yapıldığı belirtilirken, nedense bu çalışma haftalardır açıklanmıyor. Borç yapılandırmasıyla ilgili çalışmanın geçtiğimiz hafta içinde Meclis'e geleceği kesin bir dille açıklanmasına rağmen, mağdur çiftçilerin bütün beklentileri yine boşa çıktı.

MAĞDUR ÇİFTÇİLER BÖYLE DUYURMUŞTU! 

Mağdur çiftçiler tarafından kurulan sosyal medya sayfalarında borç yapılandırmasıyla ilgili çalışmanın en geç geçtiğimiz Cuma günü Meclis’e geleceği açıklanmıştı. Hatta bu duyuru, ‘Tarım Kredi Kooperatifi ve Banka Mağdurları’ sayfasında, sayfa yöneticisi tarafından ‘Bakan beni aradı yapılandırmayla ilgili çalışma tamamlandı haftaya Meclis’e geliyor’ şeklinde mağdur çiftçilere duyurulmuştu.

BAKAN BENİ ARADI AÇIKLAMASINDAN DA BİR SONUÇ ÇIKMADI!

Ancak hafta içinde çiftçi borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili bir çalışma Meclis’e gelmezken, konuyla ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanlığı ve Ziraat Odaları Birliğinden de bir açıklama yapılmadı. Mağdur çiftçilere sürekli olarak borç yapılandırılmasıyla ilgili bir çalışmanın yapıldığından bahsedilmesine rağmen, söz konusu çalışmanın içeriği ve akıbetiyle ilgili sağlıklı bir açıklamanın yapılmaması dikkat çekiyor.