Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Turkuvaz Medya tarafından düzenlenen 1. Türkiye Çiftçi Zirvesi'nde kaptığı konuşmada tarımda 11 çeyrektir süren büyümenin çiftçilere yansıdığını belirtti. Çiftçinin sürekli yanında olduklarını ileri süren Pakdemirli, pandemiye rağmen çiftinin ürünlerini sattığını ve para kazandığını dile getirdi. Hububat alım fiyatlarından çiftinin memnun olduğunu iddia eden Pakdemirli, şunları kaydetti: 

FİYATLARDAN MEMNUN OLMAYAN ÇİFTÇİ TANIMIYORUM

"Hububat, arpa, buğday, kayısı fiyatından memnun olmayan çiftçimizi tanımıyorum. Fındıktan, bakliyat fiyatından memnun olmayan bir çiftçimizi tanımıyorum. Yani biz şöyle bir söz vermiştik; Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle beraber bir yıl içerisinde sahada problemli bir ürün, para kazanmıyor denilen bir ürün bırakmayacağız diye... 2019 içerisinde bunu gerçekleştirme şansımız oldu. 2020'de de pandemiye rağmen bunu devam ettirdik ve pandemiye rağmen çiftçi ürününü sattı ve para kazandı. Bazı istisnalar olmuş olabilir ama genel itibarıyla biz her zaman çiftçinin yanında olduğumuzu gösterdik. Bu anlamda çiftçi bir şekilde parayı kazandı."

ÇİFTÇİ MEMMUN AMA O FİYATLARA ÜRÜN SATAN YOK!

Bakan Pakdemirli, hububat alım fiyatlarından memnun olmayan çiftçi tanımadığını belirtirken, çiftçinin açıklanan fiyatlardan TMO'ya ürün satmaması ise dikkat çekiyor. Piyasada arpa ve buğday alım fiyatları açıklanan alım fiyatlarının üstünde oluşurkken, çiftçi de alım fiyatından TMO'ya ürününü satmıyor.