Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Ürkütlü köyünde 2021 hasat sezonu için arpa satış ihalesi bugün yapıldı. İhalede arpayı kooperatif ve stopaj hariç 2600 TL'den Korkutelim Yem Gıda San. A.Ş firması kazandı. Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel moderatörlüğünde gerçekleşen ihale yöre çiftçileri tarafından takip edildi. Bu kapsamda  2.600 TL + 0,10 kuruş Ürkütlü kooperatifi kar payı + stopaj olmak koşuluyla Korkutelim Yem Gıda San. A.Ş. ihaleyi kazanan firma oldu.

İTHALAT SÖYLEMİ ÇİFTÇİNİN MORAL MOTİVASYONU DÜŞÜRÜYOR!

Konu hakkında açıklama yapan Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, şunları kaydetti: “Kuraklıktan dolayı çiftçilerimiz zor durumdadır. İlçemiz genelinde tarımsal  rekolte kaybı oldukça fazladır. Çiftçi üretmezse millet aç kalır. Hasatın yapıldığı şu günlerde tarım ürünleri ithalatı söylemleri çiftçilerin moral motivasyonunu düşüreceği gibi, gelecek yıllara ilişkin üretim hevesini yok edecektir. Bugün brüt olarak net olarak 2,60 TL, brüt olarak ortalama 2,75 TL maliyetle arpalarımız Burdur İli Bucak ilçesinde pazarlanıyor. Üretici kuraklığa bağlı verim kaybı karşısında bu rakamlarda bile zarar eder. Fakat bizlerdeki bu üretim azmi bizi yıldırmaz, yolumuzdan alıkoyamaz. Her zaman sizlerin ve üretimin yanında olmaya devam edeceğiniz.

İHALEYE 3 FİRMA KATILDI

Ürün pazarlaması ve satın alınmasında birlik ve beraberliği için Ürkütlü’lü üreticilerimizi kutlarken; Ürkütlü Kooperatifi Başkanı İsmail Pekşen‘i yönetim kurulu üyelerini, Ürkütlü Köyü Muhtarı Mehmet Özkan’ı ve azalarını tebrik ediyorum. İhaleye katılıp centilmence mücadele eden Korkutelim Yem A.Ş. firma yetkilisi Nevzat Kılınç, Nur Hububat firma yetkilisi Yaşar Göçmen ve Buryem A.Ş. firma yetkilisi Arif Çakır’a bölgemiz çiftçileri adına teşekkür ederim"