Türkiye Yem Sanayicileri Birliğinin, yem hammadde fiyatları incelendiğinde arpa fiyatlarının Mayıs ayında tonda 100 lira arttığı görülüyor. TMO’nun hububat alım fiyatlarının açıklanması beklenirken, serbest piyasadaki hububat fiyatlarındaki hareketlilik de dikkat çekiyor.

ARPA FİYATLARI NEDEN ARTIYOR?

Türkiye Yem Sanayicileri Birliğinin Yem Hammadde fiyat verilerine göre arpa fiyatları yükselmeye devam ediyor. Nisan ayının ilk üç haftasında arpa fiyatları 4900 TL/ton iken 4’üncü hafta 5000 TL/tona çıktı. Arpa fiyatlarındaki artış Mayıs ayında da devam ederken, 6 Mayıs itibariyle fiyatlar 5100 TL/tona çıktı. 

YEM FİYATLARINI DA YUKARI ÇEKİYOR

Arpa fiyatlarının yükselmesi hayvancılığı da olumsuz etkiliyor. Çünkü hayvancılıkta önemli bir yem hammaddesi olan arpa fiyatının artması, yem fiyatlarını da yukarı çekiyor. 

Yine hem hammaddelerinden olan mısır kepeği de son bir aydır yükseliyor. Nisan ayının son haftası mısır kepeğinin fiyatı 4700 TL/tondan 5035 TL/tona çıktı. Mayıs ayının ilk haftası tonda 50 lira daha zamlanan mısır kemeği 5083 TL/tona yükseldi. Diğer yandan mısır grizinin fiyatı da 4700 TL/tondan 5083 TL/tona çıktı. 

KIRIK BUĞDAY FİYATI ARTMAZKEN YEMLİK BUĞDAY FİYATLARI YÜKSELDİ

Kırık buğday fiyatı Mayıs ayında 5200 TL/ton ile bir değişim olmazken, yemlik buğday fiyatlarında da son haftalarda fiyatının tonda 100 lira arttığı gözleniyor.  

YEM HAMMADDE FİYATLARI KAÇ LİRA OLDU? 6 MAYIS YEM HAMMADDE FİYATLARI