Anadoluda Bugün gazetesinden Ferit Hepokur'un haberine göre, AK Parti Konya Milletvekilleri, son 18 yıllık dönemde hükümetin tarım ve hayvancılığa yönelik yaptığı yatırımlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Vekiller, AK Parti iktidarı döneminde tarım, orman ve hayvancılıkta Türkiye’nin büyük atılım yaptıklarını ifade ederlerken, gerçekleştirilen proje ve yatırımlardan Konya’nın payını aldığını dile getirdiler.

“GÜÇLÜ BİR TARIM ORMAN SEKTÖRÜNE KAVUŞTUK”

AK Parti iktidarında sağlanan destekler ile Türkiye’nin güçlü bir tarım sektörüne kavuştuğunu söyleyen AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, “Son 18 yılda uyguladığımız projeler ve sağladığımız desteklerle ülkemizi ve şehrimizi çok güçlü bir tarım orman sektörüne kavuşturduk. Konya’mızda 18 yılda 12 milyar 40 milyon DSİ yatırımı, 283 tesis açılışı yaptık. Baraj, gölet ve yeraltı su depolama kapasitesini 1 milyar 480 milyon metreküp hacmine ulaştırdık. 9 milyar 979 milyon TL tarımsal destek ödemesi yaptık. Konya’mızda 18 yılda orman varlığımızı yüzde 30 arttırdık. Küçükbaş hayvan varlığımızı yüzde 85 oranında arttırdık. Büyükbaş hayvan varlığımız yüzde 198 oranında arttı. Türkiye’mizde son 18 yılda 370 bin 805 dekar alan tarımsal üretime kazandırılarak toplam ekilen alanlar 23, 1 milyon hektara yükseldi. Sertifikalı tohum üretimimiz 145 bin tondan 1 milyon 242 bin tona ulaşmıştır” şeklinde konuştu.

“KONYA ATILIMLARDAN PAYINI ALDI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde Türkiye’nin büyük atılımlar yaptığını vurgulayan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde AK Parti olarak Türkiye’de son 18 yılda her alanda olduğu gibi tarım ve orman alanında da büyük atılımlar gerçekleştik. Tarım ve hayvancılığın lokomotifi Konya’mız da bu atılımlardan payını aldı” ifadelerine yer verdi.

“TARIMSAL HASILADA AVRUPA LİDERİYİZ”

AK Parti iktidarı döneminde gerçekleştirilen yatırım ve projelere ilişkin rakamsal veriler paylaşan AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, “Ülkemiz tarımı, toprak kaynağı olarak dünyada 17'nci sırada olmasına karşın, tarımsal hasılada Avrupa’da 1’inci sırada, dünyada ilk 10’dadır. Büyükbaş hayvan varlığımızı yüzde 83 artışla 18,2 milyon başa çıkararak Cumhuriyet tarihimizin en yüksek değerine ulaştırdık. Küçükbaş hayvan varlığımız yüzde 69,3 artış ile 54,1 milyona ulaşarak, küçükbaş hayvan varlığında Avrupa’da 1. sıraya yükseldik. Su ve Toplulaştırma Yatırımlarında 2003-2020 döneminde Türkiye geneli toplam yatırım tutarı reel rakamlarla 276 milyar TL’ye ulaşmıştır. 2021 yılında çiftçimize 24 milyar TL tarımsal destekleme ödemesi yapacağız. 20,8 milyon hektar olan orman alanımızı bugün 22,9 milyon hektara çıkardık. Dünya orman varlığı bakımından 47. sıradan 26. sıraya yükseldik” diye konuştu.