İnternethaber'in haberine göre, görüşmenin ardından partinin Mayıs sonu gibi kongreye gitme kararı alındığı bilgisi geldi. Ancak kesin tarih yarın yapılacak MYK toplantısında belirlenecek.

KONGRE TARİHİ EN ERKEN 21 MAYIS EN GEÇ 5 HAZİRAN

AK Parti kongresinin en geç 5 Haziran Pazar günü yapılacağı, Davutoğlu'nun aday olmayacağı öne sürüldü.

İddia, Reuters'e konuşan AKP'li yetkililerden geldi.

Bir yetkili kongrenin 21 Mayıs'ta bile yapılabileceğini, ancak en geç Ramazan ayından önceki son pazar gününe denk gelen 5 Haziran'da gerçekleştirileceğini söyledi.

Olağan görüşme tarihinden bir gün önceye çekilen toplantı 1 saat 40 dakika sürdü. Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı kaynakları toplantıyla ilgili bir açıklama yapılmayacağını duyurdu. Başbakan Ahmet Davutoğlu, yarın saat 11.00'de gerçekleşecek MYK toplantısı sonrası bir basın toplantısı düzenleyecek.

SELVİ: İSTİFA YOK GERGİN BİR HAVA VAR!

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, CNN Türk kanalında Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nun kritik görüşmesi hakkında ilk değerlendirmesini yaptı. Kongre iddialarını doğrulayan Selvi değerlendirmesinde şunları söyledi;

"Değerlendirmeler halen devam ediyor. Bir istifa yok, hükümet devam ediyor.

Ancak gergin bir hava var. Bu gergin hava her şeyin rayına oturtulduğunu göstermiyor. Ancak ne ölçüde olduğunu bilmiyoruz. Görüşmenin 1 saat 40 dakika sürmesi görüşmenin ağırlığını gösteriyor.

Net olan herhangi bir istifa olmadığı ama bir gerginlik var. Henüz bir sonuca varmadı bu gerginlik."

DAVUTOĞLU KONGREDE ADAY OLMAYACAK

Selvi, "Ramazan ayından önce kongreye gitme noktasında karar alındığı duyumlarım var. Başbakan davutoğlu yarın açıklayacak ancak aday olmayacak. Bunu kendisi açıklayıncaya kadar bilemeyiz tabii ki ancak bu görüş ayrılığının kongreye gidilmeden çözülemeyeceğinin ortak kararına varılmış."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Beştepe'deki kritik buluşmasından kongre kararı çıktı. İddialara göre Ramazan'dan önce kongre yapılacak ve Davutoğlu bu kongrede veda edecek.