Derneğin İzmir’de milyonluk oteli 2017’de Ergin İçenli’nin Türkşeker Genel Müdürü olduğu dönemde arkadaşının şirketine kıyak geçilerek kiraya verildiği ortaya çıkmıştı. 4 yıldızlı otel kıyağı belgeleri ile ortada iken İçenli’nin geçtiğimiz yıl hukuksuz genel müdür Fahrettin Poyraz tarafından Tarım Kredi Holding’e Genel Müdür yapılarak ödüllendirilmesi dikkat çekmişti. 

Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Milli Gazete’nin ortaya çıkardığı 4 yıldızlı otel kıyağında mahkeme tahliye kararı verdi. Türkşeker’e bağlı hayır müesseseleri derneğine ait İzmir’deki 4 yıldızlı otel, eski Türkşeker Genel Müdürü Ergin İçenli döneminde arkadaşının şirketine kıyak geçilerek kiraya verildiği ortaya çıkmıştı. Türkşeker, geçtiğimiz yıl tahliye davası açarken, mahkeme Türkşeker’in lehine karar verdi. 

HAYIR DERNEĞİNİN OTELİNİ BİLE PEŞKEŞ ÇEKMİŞLERDİ! 

Bilindiği üzere şeker fabrikalarının bulunduğu bölgelerde cami ve okul yaptırmak için 1960’lı yıllarda kurulan hayır derneğinin İzmir’de denize sıfır 4 yıldızlı, 182 odalı otel, zarar ediyor gerekçesiyle 2017 yılında dönemin TÜRKŞEKER Genel Müdürü Ergin İçenli tarafından arkadaşının şirketine çok düşük bir fiyatla kiralanarak kıyak geçildiği ortaya çıkmıştı.

11 bin Suriyeli sığınmacıya tarım alanında kadro iddiası Meclis'i karıştırdı! 11 bin Suriyeli sığınmacıya tarım alanında kadro iddiası Meclis'i karıştırdı!

DERNEK TAHLİYE DAVASI AÇMIŞTI

TÜRKŞEKER’e bağlı, Şeker Sanayii Mensupları Hayır ve Eğitim Müesseseleri Kurma Derneğinin 2017 yılında kiraya verilen İzmir/Gümüldür’deki 4 yıldızlı otelle ilgili geçtiğimiz yıl tahliye davası açmıştı. Tahliye davası geçtiğimiz günlerde sonuçlanırken, mahkeme kiracıyı haksız bularak otelin tahliyesine karar verdi. Şeker Sanayii Mensupları Hayır ve Eğitim Müesseseleri Kurma Derneği, otelin tahliyesi ile birlikte tapunun üstündeki şerhi kaldırarak gerçek değeri üstünden kiraya verecek. 

GİZEMLİ İLİŞKİLER OTEL PEŞKEŞİNİ ELE VERDİ!

Bilindiği üzere Ergin İçenli, 2017’nin sonunda, yani TÜRKŞEKER genel müdürü iken aynı zamanda şeker çalışanlarına ait olan derneğin de başkanlığını yapıyordu. Bu derneğin İzmir’in tatil bölgesi olarak bilinen Gümüldür’de denize sıfır, 182 odalı, 4 yıldızlı otelini zarar ediyor gerekçesiyle kiralanmasına karar verilmişti. Ancak otelin kiralanmasına karar verilmeden önce İçenli’nin hemşerisi olan yakın arkadaşının önce bu otele genel müdür yapılması, 6 ay sonra da bu kişinin kurduğu şirkete bu otelin kiraya verilmesi manidar bulunmuştu. 

İÇENLİ’NİN ARKADAŞI 13 EKİM’DE ŞİRKETİ KURUYOR 17 EKİM’DE DE BU ŞİRKETE KİRAYA VERİLİYOR!

İçenli’nin otele genel müdür yaptığı arkadaşı 6 ay bu otelde çalıştıktan sonra 13 Ekim’de Ankara merkezli bir şirket kuruyor. Bu şirket 100 bin lira sermaye ile kuruluyor ancak başlangıçta sermayenin sadece 25 bin lirası ödeniyor. 17 Ekim’de ise İçenli’nin arkadaşının kurduğu bu şirketle otelin kiralanması için protokol imzalanıyor. 4 yıldızlı, milyon dolarlık otel, KDV’si içinde yıllık sadece 720 bin lira gibi komik bir rakama kiralanıyor. Şirketten de hiçbir teminat alınmıyor. Şirketten teminat alınmadığı gibi bir de kiralayan şirketin otelin tapusunun üstüne 5 yıl şerh koymasına izin veriliyor. 

ŞİRKETİN PARASI BİLE OTELİN KASASINDAN ÖDENİYOR 

100 bin lira sermaye ile kurulan şirketin kuruluş aşamasında ödenen 25 bin lirası da bir gün önce yani 12 Ekim’de otelin kasasından gönderiliyor. Ergin İçenli’nin arkadaşı oteli kiralamak için kurduğu şirketin parasını bile otelin kasasından ödemesi peşkeşte gelinen noktayı gözler önüne sermişti. 

OTELİN ZARAR ETTİĞİ DE TAM BİR MUAMMA! 

Söz konusu 4 yıldızlı otel zarar ediyor gerekçesiyle kiraya verilirken, bu otelin zarar ettiği de tam bir muamma! Otel, 2017 sezonunu kârlı kapatmasına rağmen zararda gösterilmesi, ‘peşkeşe bir zemin’ olarak değerlendirildi. 

OTEL PEŞKEŞİ BELGELİ OLMASINA RAĞMEN TARIM KREDİ HOLDİNG’E GENEL MÜDÜR YAPILDI! 

Türkşeker Derneğine ait 4 yıldızlı oteli arkadaşına peşkeş çektiğine dair bütün belgeler ortada dururken, Ergin İçenli’nin geçtiğimiz yıl bünyesinde GÜBRETAŞ gibi önemli bir sanayi tesisini de bulunduran TARIM KREDİ HOLDİNG’e Genel Müdür yapılması şaşkınlıkla karşılanmıştı.

OTEL PEŞKEŞİNDE ERGİN İÇENLİ’YE SAVCILIKTAN TOKAT GİBİ KARAR! 

Otel peşkeşinde suçüstü yakalanan Ergin İçenli, Milli Gazete’de 17 Eylül 2020’de yayınlanan ‘4 yıldızlı kıyak! Ankara’da şimdi bu otel kıyağı konuşuluyor!’ başlıklı haberde hakaret ve iftira suçu işlendiği gerekçesiyle Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurusunu da kaybetmişti. Savcılık kararında söz konusu haberin kamuoyunu bilgilendirmek için yapıldığı belirtilerek, İçenli’nin kamu davası açılması yönündeki talebi reddedilerek Milli Gazete’nin haklılığı ortaya konmuştu. Ergin İçenli’nin yalan haber yapıldığı iddiasıyla tazminat davası açamaması, buradaki peşkeşi de belgelemişti.