Tarım, her ne kadar ülkemizde ihmal edilse de en stratejik sektörlerin başında geliyor. Tarımın baş aktörleri çiftçiler ise yaşadığımız toplumda 'Hakkını Bilmekten' ve 'Hakkını Aramaktan' en uzak kesimi oluşturuyor. Yani üreten, emek veren, ter akıtan çiftçilerimiz 'Haklarını' bilmekten ve aramaktan uzaklar. Aslında bu zafiyet onlardan kaynaklanmıyor ama 'zafiyetleri' çok iyi kullanılıyor! Bu zafiyetlerini yeri geliyor hükümetler kullanıyor, yeri geliyor üyesi oldukları meslek örgütleri kullanıyor, yeri geliyor sermaye kullanıyor.

Fazla detaya girmeyeceğim…

İşte Tarımdan Haber'i bundan dolayı kurduk ve yaptığımız haberlerde de önceliğimiz her zaman için kurumlar, meslek örgütleri ve kişiler değil 'çiftçi' olmuştur ve bundan böyle de öyle olacak. Bugün artık birçok kurumda ve meslek örgütünde Tarımdan Haber, bir denetim mekanizması haline geldi. Belki abarttığımı düşünebilirsiniz ancak aldığımız tepkiler bunu gösteriyor.

Çiftçi örgütlerinde düne kadar kendi çıkarları için at koşturanlar artık eskisi kadar rahat davranamıyorlar. Ne demek istediğimi işin içinde olanlar daha iyi anlayacaktır.

Bu yazdıklarımızın, '10 Bin Liraya Haber Yapılır!' başlığı ile ne alakası var diyeceksiniz.

Şimdi asıl konumuza gelelim…

Son günlerde bazı beyinsizler! sosyal medyada açtıkları sahte hesaplarla akılları sıra Tarımdan Haber'i 'trollemeye' çalışıyorlar!

Neymiş efendim, '10 Bin TL'yi verdin mi Tarımdan Haber'e her türlü haberi yaptırabilirmişsin!'

Eyyy 10 kuruşluk beyinsizler..!

Kendi ucuzluğunuzu Tarımdan Haber'e bari mal etmeyin!

Eğer gerçekten iddia ettiğiniz gibi Tarımdan Haber satın alınabilir bir site olsaydı zaten siz çoktan satın alırdınız!

Satın alamadığınız için bu hırçınlığı yapıyorsunuz! 'Ucuz iftiralarla' 'sahte hesaplar' üzerinden saldırıyorsunuz..!

Aklınız sıra Tarımdan Haber'i bu iftiralarınızla itibarsızlaştıracağınızı ve eskisi gibi kendi çıkarlarınız için 'at koşturacağınızı' düşünüyorsunuz!

Ama yanılıyorsunuz!

Tarımdan Haber'i takip edenler çok iyi biliyorlar ki, bu sitede dedikodu haberleri yapmıyoruz. Bakanlık başta olmak üzere sektörle ve çiftçi kuruluşları ile ilgili gelişmelerden ilk önce bu siteyi takip edenler haberdar oluyor.

İddialı haberlerimiz de sağlam belgelere dayanıyor. Eğer öyle olmasa sahte hesaplar üzerinden saldırmazlar, iki günde hesabımızı dürerlerdi!

Artık bazı kurumlarda Tarımdan Haber'i takip etmek, o kurumda çalışan personeller için işten atılma gerekçesi haline gelmişse bizim ne kadar doğru yolda olduğumuzu, çiftçinin üzerinden rant devşirenlerin ise ne kadar sıkıntılı olduğunu gösteriyor.

Zaten hedefimizde buydu…

Sadettin İnan

Tarımdan Haber Genel Yayın Yönetmeni