Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 5 ekip, 22 teknik personel ile Süne (Eurygaster İntegriceps) Mücadelesi Programı kapsamında sürvey çalışmalarına başladı. Çalışmalarda öncelikle Süne Nimf yoğunluğunun oranı tespit edilecek. Sürvey çalışmaları sonrası Batman merkez, Kozluk, Beşiri İlçeleri ve köylerinde ilaçlama yapılıp yapılmayacağı tespit edilecek ve ilaçlamaya girecek alanlar belirlendikten sonra köy muhtarı ve çiftçilere bildirilecek. Süne Sürvey ekipleri ayrıca, tarlalarda, köy ve mahallelerde çiftçilere yönelik bilgilendirme çalışmalarında da bulunacak. Erken dönemde Süne Erginine Kimyasal Mücadele yapanlara 5996 sayılı Kanuna göre 3 bin TL para cezası verilecek.

Bu nedenle üreticilerin mağdur olmaması ve süne zararından etkilenmemesi için, İlçe Tarım Müdürlüğünün duyurularını dikkate almaları uyarısında bulunuldu.

Konu hakkında konuşan Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Sadık Yalçın, "Hububat alanlarının önemli bir zararlısı olan süne verimi azaltmakla kalmamakta kalitede de önemli kayıplara sebebiyet vermektedir. İlimiz önemli hububat ekim alanına sahip olması süne mücadelesi çalışmalarını daha da önemli kılmaktadır. Sadece verimi değil kaliteyi de arttırarak, insanımıza kaliteli ve güvenli gıda teminindeki çalışmalarımızı devam ettirmeliyiz. Müdürlüğümüz olarak mücadele çalışmalarımızı hassasiyetle devam ettireceğiz" dedi.