Damızlık koyun yetiştiriciliği konusunda önemli bilgiler veren Yenişehirli, Silivri'deki çiftliklerinde et ırkı koçlarla çalışarak ileriye dönük olarak damızlık ve aynı zamanda da melezleme yaparak kasaplık kuzu yetiştirdiklerini bildirdi.

BESİ KOYUNCULUĞU YAPACAKLARA DUYURULUR

Besi koyunculuğu yapacak olanlara da önemli ipuçları veren Yenişehirli, bu işi kesinlikle sevmeleri gerektiğini dile getirdi. Yenişehir, “Zor bir iş. Severek yapmak gerekiyor. Yaşam tarzı haline getirmelisiniz ki başarılı olabilesiniz." Dedi.

ÜRETİMDE SORUN YOK TÜKETİMDE SORUN VAR

Koyunculuğun Türkiye'de istenilen seviyeye geldiğini, ancak koyun eti tüketimi konusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğini ifade eden Yenişehirli, üretim ile tüketim arasındaki dengenin kurulması gerektiğini kaydetti. Koyun etinin koktuğu yönündeki düşünceyi de kabul etmediğini anlatan Yenişehirli, “Yurtdışından gelen kaliteli ırklardan çok kaliteli etler üretilebiliyor" diye konuştu.

ENTANSİF YETİŞTİRİCİLİK NE DEMEK?

Şirket olarak kendilerinin entansif yetiştiricilik yaptıklarını ifade eden Yenişehirli, entansif yetiştiriciliği ise şöyle tarif etti: “Meraya bağlı olmayan, dışarıya çıkarmadan yapılan yetiştirme şeklidir"

AR-GE ÇİFTLİĞİNDE HANGİ KOYUN IRKLARINI TERCİH EDİYORLAR?

Açık alanda yapılan yetiştiriciliğe göre en entansif yetiştiriciliğin pozitif ve nagatif yönlerinin bulunduğunu kaydeden Yenişehirli, “Entansif yetiştiricilikte her şeyi kontrolünüz altında tutuyorsunuz. En büyük dezavantajı ise meralarda çok geniş flora var. Bunlardan yararlanamıyorsunuz" diye konuştu. Yenişehirli, işletmelerindeki koyun ırkları ve neden bu ırkları tercih ettikleri konusunda da önemli bilgiler verdi.

HAYVAN SAĞLIĞI HAKKINDA DA KAPSAMLI BİR BİLGİ VERİLDİ

Yine aynı programda veteriner hekim Gökhan Pakel de, hayvan sağlığı, bakımları, ilaçlaması ve doğumları konusunda detaylı değerlendirmelerde bulundu