Büyük uğraşlar sonucu küresel devlerden birini devlet büyüklerimiz ülkemize yatırım yapması konusunda ikna ettiler.

Volkswagen bildiğiniz üzere dünya otomobil endüstrisinin lokomotiflerinden olan dev bir alman şirketi. İşte bu şirketin Manisa ilinde yatırım yapması planlanıyor.

Bunun için muhalefeti de iktidarı da projenin hayata geçmesi için seferberlik ilan etmiş durumda.

Öyle ki, CHP Manisa milletvekili Özgür Özel, Volkswagen yönetim kurulu başkanlığına bir yazı yazarak “bizim ilimizde kurun bu fabrikayı” diye.

Her şey iyi güzel gibi görünse de projenin planlanması ile birlikte kimse; 'Yav kardeşim bu adamlar ürettikleri 11 milyon aracın emisyon değerlerinde hile yaparak
kullanıcılarının zehir solumalarını umursamadan milyonlarca mağdur yarattı. Dünya genelinde haklarında açılmış 450 bin tazminat davası var, böylesi sabıkalı bir firmanın ülkemizde ne işi var' diye sormak pek işlerine gelmiyor.

Sonuçta adamlar yatırım yapacak kardeşim, ne istedilerse verelim yeter ki yatırım yapsınlar noktasındayız.

Yatırım yapması karşılığında firmaya sağlanan desteklere baktığımızda 1,8 milyon Euro‘luk bir sübvanse, ÖTV ve motorlu taşıtlar vergisinde indirim, kamunun alacağı araçlar konusunda araç garantisi gibi 1,3 milyar Euro’luk bir yatırım karşılığında 4000 kişilik bir istihdam yaratılacağı tahmin ediliyor.

Bu 4000 kişi için yapılan ücret tarifesi için teklif edilen saatlik 2.40 dolarlık rakamı ise 1.40 dolar olarak güncellediği söyleniyor firmanın.

Tüm bunları yaparken YERLİ VE MİLLİ OTOMOBİL projemiz devam ediyor!

Dünyada ortalama 120 milyon otomobil üretiliyor satılan araç ise 100 milyon, her yıl 20 milyon üretim fazlası veren bir sektörde yatırım yapmak akıllıca değil denilse de elbette dinleyen olmadı.

Dünyada sistem elektirikli otomobil üretimine kayarken.

Yatırım düşmanı değilim ancak yerli ve milli edalarıyla, beş babayiğit arıyoruz diyerek projeye dökülen paraları akıl ve mantık süzgecinden geçirmeden küresel güçleri görünce çöpe atmak pekte devlet aklıyla uzlaşmıyor.

Üstelik Manisa gibi tarımın önemli kentlerinden birine bu yatırımı yönlendirmekte ayrı bir plansızlık.

Demek ki yarın bir uçak firması yatırım yapma kararı alsa yerli ve milli uçak projemizin akıbetini kestiremiyorum.

İnsanımızı ucuz iş gücü ile küresel sermayelerin eline vermektense Manisa çiftçisini destekleyip, ürettiği ürünlerin para etmesini sağlayan çözümlere yönelsek, insanımız kendi toprağında çalışıp emeğinin karşılığını alarak yaşamını sürdürse daha güzel olmaz mı?

Bizi Çin gibi ucuz insan kaynağı görmek son yılların modası.

Ortalama 5 milyon işsizimize iş yaratamadığımız için dış güçler dediğimiz yabancı yatırımcıya akla ziyana gelmeyen desteklerle yatırım yapması için davet üstüne davette bulunuyoruz. Üstelik bu işsiz sayımızdan tarım içindeki işsizleri ayrı tutarak sayıyı ‘’makul’’ tutmaya çalıyoruz.

Tarımda çalışanların üretimini destekleyerek bu insanların işsiz kalmasına karşı alınan bir önlem var mı peki?

SİZ CEVAPLAYIN BUYRUN?