ANANAS / İçeriğindeki bromelein maddesi, tümör hücre gelişimini durdurmaktadır.Akciğer, yumurtalık, bağırsak ve cilt kanserinde görülen tümörlerin büyümesini engeller.

ARNAVUT BİBERİ / Sigaranın akciğerde oluşturduğu DNA kırılmalarını engellemektedir. Günde 5 tane taze olarak tüketilmesi önerilmektedir.

BİBERİYE / Bağışıklık sistemini güçlendirerek kansere karşı vücudu korur. Araştırmalara göre biberiye, meme kanseri tümörünü yüzde 47 oranında öldürmektedir.

BROKOLİ / Özellikle bağırsak, mesane ve meme kanserine karşı etkilidir. Haşlanarak veya buharda tüketilmelidir.

BÖĞÜRTLEN / İçeriğindeki ellagic asit kanser hücrelerini öldürmektedir.

CEVİZ / Omega-3 asitleri sayesinde kanserden korur. Her gün 1 avuç ceviz tüketilmelidir.

DOMATES / Prostat kanserini önlemede son derece faydalı. Akciğer, mide, pankreas, bağırsak, yemek borusu, ağız, meme, rahim ağzı kanserleri risklerini en aza indirir.

ELMA / Kanserden korunmada ve tedavisinde oldukça yararlıdır. Gün içinde en az 2 tane elmayı kabuklarıyla beraber tüketin.

SİYAH ÜZÜM / Çekirdeği ve kabuğuyla beraber tüketildiğinde kanser önlemede oldukça fayda sağlayan bir meyvedir. Günde 1-2 bardak üzüm suyu da içilebilir.

KARPUZ / A ve C vitamini zenginidir. Kansere karşı koruyucu ve toksik maddelerden arındırıcıdır.

KETEN TOHUMU / Bağırsak kanserini önleyici etkisinden faydalanmak için günde 1 çorba kaşığı keten tohumu tüketilmelidir.

KİRAZ / İçeriğindeki flavon maddesi sayesinde tümör oluşumunu ve ilerlemesini engeller.Meme, akciğer, karaciğer ve cilt kanserinde etkilidir.

KIRMIZI TURP / Akciğer riskini azaltır, meme kanserinden korur.

NAR / Akciğer kanserinde tümör büyümesini engeller. Bol miktarda nar tüketmeli veya günde 1 bardak nar suyu içilmelidir.

SARIMSAK / Kanserden koruyucu ve kanseri tedavi edici etkiye sahiptir. Mide, bağırsak, meme, yemek borusu, prostat ve cilt kanserlerinde etkilidir.

SOYA / Prostat, rahim ve bağırsak kanseri önlenmesinde ve tedavisinde kullanılmaktadır.

ZENCEFİL / Kanserden koruyucu etkinin yanı sıra, kemoterapi sonrası kusmalara karşı fayda sağlamaktadır.

ZERDEÇAL / Kanserden koruyucu ve kanseri tedavi edici etkisi vardır.

YOĞURT / Kanserden korunmak için günde yarım kilo ev yo-ğurdu tüketilmelidir.

BALIK / Omega-3 zengini olan balığı haftada 2 kere tüketmek, meme kanserinin yayılmasını engeller. Yoğurt, bağırsak, prostat ve pankreas kanserine karşı etkilidir.

TARIMDANHABER