Kanser hastalığı konusunda bilinçlendirmeye ve farkındalık oluşturmaya yönelik düzenlenen etkinlik, Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapıldı.

İl Müdürlüğü çalışanlarına yönelik düzenlenen eğitim ve bilgilendirme toplantısında Uzman Dr. Guljan Dönmez "Kanser Nedir, Kanserin Nedenleri Nelerdir, Kanserden Korunma Yolları, Dünya'da ve Türkiye'de Kanserin Görülme Sıklığı, Sağlık Bakanlığı Tarafından Ücretsiz Verilen Kanser Tarama Programları " konularında sunum gerçekleştirdi.

Toplantıya ilişkin açıklamalarda bulunan Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Metin Öztürk kanserin her türünde erken teşhisin önemine dikkat çekerek; "Kanser, dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemidir. Toplumlarda önemli bir sosyoekonomik yüke, bireylerde de maddi ve manevi kayıplara, zorluklara yol açmaktadır. Bunun yanı sıra kanserin önemli bir kısmının önlenebilir olması bu konuya verilen önemi daha da artırmaktadır. Yapmış olduğumuz toplantıda, İl Müdürlüğümüz çalışanlarında farkındalık oluşturmak, bilinç düzeyinin artırılmasını sağlamak, doğru bilinen yanlışlardan kurtulmayı amaçlıyoruz Bu düşünceyle bugün düzenlenen toplantımızı önemsiyor, kanserle yapılan mücadeleyi destekliyoruz. Kanserle mücadelede daha güzel başarılar atılması ümidiyle 4 Şubat Dünya Kanser Farkındalık Günü'nüzü kutluyorum" dedi.

Soru cevaplarının ardından toplantı son buldu.

Kaynak: Manisa Tarım İl Müdürlüğü