Havaların soğumasıyla birlikte kan bağışlarının azalması üzerine Kızılay, kırmızı alarm verdi. Kızılay Genel Başkanı Dr.Kerem Kınık, "250 kan bağış noktamıza 18-65 yaş arası sağlıklı bireyleri bekliyoruz. Erkekler yılda 4, kadınlar 3 kez kan verebilir" dedi.

Kızılay, sosyal medya hesaplarından vatandaşa kan bağışı çağrısı yaptı.

Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre; Başkan Kınık da Twitter hesabından "Ağır kış koşullarından dolayı düşen kan bağışları nedeni ile stoklarımızda kırmızı alarm verilmiştir. Malumunuz Kan sürekli bir ihtiyaçtır. Kan Stoklarımız yetersizdir! Vatandaşlarımızdan ülke genelinde kan bağış desteği bekliyoruz. 1 ünite Kan 3 can kurtaracak. Ülkemiz genelindeki 1300 civarındaki hastaneye desteklerinizle her iş günü yaklaşık 11 bin ünite kan tedarik etmek zorundayız" diye yazdı.

Kan bağışı için sosyal medyada kampanya yapıldı

Kızılay'ın kan bağışı çağrısı sosyal medyada büyük ilgi gördü. Beşiktaş, Galatasaraygibi spor klüpleri başta olmak üzere dernek ve vakıflar ile vatandaşlar hem Kızılay'ın hem de başkanın çağrılarını paylaşarak, kan bağışı yapılması istendi. Yurt geneli Kan Bağış noktalarının adreslerini öğrenmek için ile @KanverOrg Web siteleri ziyaret edilebilir.