Nuriciğim nerelerdesin?

Ah ah, niyetlerini deşifre edince sesleri solukları biranda kesildi!

Kaç ay oldu Tarım Kredi Kooperatiflerinin hukuksuz genel müdürü Fahrettin Poyraz’dan gelen ihtarnamelerde artık avukat olarak Nuri Köse’nin ve Mevlüt Akgün’ün ismini göremez oldum.

Hâlbuki Nuri Köse’nin kurucu ortağı olduğu ve eski AKP milletvekili Mevlüt Akgün’ün de ortağı olduğu Köse Hukuk Bürosu ile bizimle hukuk mücadelesi (!) vermesi için aylık 30 bin lira danışmanlık ücreti karşılığında anlaşmışlardı. 

Hatırlayacaksınız, bizim Tarım Kredi Kooperatiflerindeki şaibeli işlerle ilgili yaptığımız bütün haberlere Nuri Köse tarafından önce ihtarname gönderiliyor, sonra cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunuluyordu.

Hatta Nuri Köse hızını da alamayıp, kurum avukatının gönderdiği ihtarnameyi yeterli görmeyip ardından bir de kendisi ihtarname gönderiyordu.

Haberlerin doğru olup olmamasının Nuri Köse için hiçbir önemi yoktu!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi tarafından belgelettiğimiz haberlerle ilgili bile Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmaktan çekinmiyordu!

Öyle ki Tarım Bakanlığından belgeli tağşişli genel müdür Yavuz Mehmet Bulut’u bile aklamak için hem Tarım Kredi Kooperatifleri adına hem de Bulut adına ayrı ayrı suç duyurularında bulunmaktan geri durmamıştı.

Ta ki biz o yazıyı yazana kadar...

24 Mart’ta ‘Milli Gazete’ye özel avukat!’ başlıklı yazımızdan sonra Nuri Köse ve Mevlüt Akgün ortalıktan bir kayboldu pir kayboldu.

Bu avukat arkadaşlar bırakın kendileri ile ilgili yazımıza ihtarname göndermeyi veya suç duyurusunda bulunmayı, bu tarihten sonra Fahrettin Poyraz’ın gönderdiği ihtarnamelerde bile artık isimlerini göremez olduk!

Adeta sırra kadem bastılar! 

Çünkü yaptıklarının Tarım Kredi Kooperatifleri Kanununa göre büyük bir suç olduğunu hem hukuksuz genel müdür Fahrettin Poyraz hem de bu avukat arkadaşlar çok iyi biliyorlar!

Yöneticilerin kendi kusurlarından kaynaklı şaibeli işlerin üstünün örtülmesi için kurumun kaynaklarından bir avukata para ödenmesi, kurumu bilerek ve kasten zarara uğratmaktır ve bu Tarım Kredi Kooperatifleri Kanununa göre büyük bir suçtur. 

Bunun deşifre olduğunu ve devam etmeleri durumunda konunun nereye gideceğini görünce biranda ortalıktan kayboldular! 

Aslında bir avukatı veya hukuk bürosunu hedefe koyarak yazı yazmak benim işim değil.

Ancak bir hukuk bürosu üstünden gazeteci nasıl taciz edilir, savcılıklar ve mahkemeler üstünden nasıl mobbing uygulanır; basın özgürlüğü konusunda acı bir örnek teşkil ettiği için tekrar hatırlatmak istedim.

Hem tarihe bir not düşmüş olalım...

Çünkü ileride bu yaşadıklarımız iletişim fakültelerinde ibretlik bir örnek olarak okutulacaktır hem de bu basın özgürlüğünü katletmeye kalkan Fahrettin Poyraz ile avukat arkadaşlar, bu yaptıklarının yanlarına hukuken kar kalmayacağını bilmiş olsunlar. 

Zaten O’nların yapamadığını ben yaptım.

Yaptıkları bu taciz ve mobbingden dolayı Fahrettin Poyraz, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği ve Yönetim Kurulu adına toplamda 30 bin lira tazminat davası açtım.

Tazminat davasının ilk duruşması da 22 Mart’ta yapılacak.

Bu dava sonucunda el mi yaman bey mi yaman hep birlikte göreceğiz. 

Diğer yandan yine bizimle ilgili maksatlı ve kasıtlı bir şekilde Merkez Birliğinin talimatı ile organize suç duyurusunda bulunan kooperatif ve kooperatif müdürlerinin her biri hakkında da ayrı ayrı suç duyurusunda bulundum. 

İnşallah bu yaptıkları yanlarına kar kalmayacak.