Aylardır yazıp çizdik ama kimse oralı olmamıştı!

Ancak tepkiler hat safhaya çıkınca, koltuk da tehlikeye girince adım atmak zorunda kaldılar! 

Şimdilik buna da şükür! 

Fakat yine sorunu tamamen çözmek yerine ‘çözüyormuş’ gibi davranarak çiftçiye de şirin görünmekten geri kalmadılar. 

Demek ki olabiliyormuş sayın Genel Müdür! 

Malumunuz, yeme, gübreye, ilaca, tohuma, mazota her gün zam gelirken, bu ülkede çiftçi yine de üretmekten vazgeçmedi.

Ancak bütün olumsuzluklara rağmen üretmekten vazgeçmeyen çiftçiye bırakın el uzatmayı kanunsuz faizle bir de sırtına bindiniz! 

İşin acı tarafı çiftçi, kanunsuz faizin altında ezilirken çıkıp kamuoyuna bir açıklama yapma zahmetinde dahi bulunmadınız! 

Topu sürekli taca attınız!

‘Ziraat Bankası bize düşük faizle kredi vermiyor ki biz çiftçiye düşük faizle krediyi nasıl kullandıralım’ diyerek işin içinden sıyrılmaya çalıştınız! 

Pekala, ne oldu da aylar sonra yem ve tohumda bileşik faiz uygulamasından vazgeçerek yüzde 4 faizle çiftçiye kredi kullandırmaya karar verdiniz? 

Hani mümkün değildi? 

Demek ki olabiliyor muş!

Demek ki Milli Gazete haklıymış...

Atalarımız ne demiş; Yiğidi öldür ama hakkını teslim et… 

Onun için önce Milli Gazete’ye hakkını teslim edeceksiniz.  

Öyle… ‘Beni Cumhurbaşkanı atadı!’ ‘Sırtım sağlam’ demekle olmuyormuş! 

Milli Gazete’nin haberleri üzerine tabanda çiftçinin nasıl kaynadığını, AK Parti teşkilatlarına nasıl tepkiler gittiğini hatta çiftçinin Tarım Kredi’den nasıl koptuğunu görünce herkes gibi sizin de bulunmaz 'Hint kumaşı’ olmadığınızı, her an ‘Pabucunuzun dama atılabileceğini’ gördünüz! 

Ama olsun bu bile çiftçi için büyük bir kazanım! 

Ancak şunu da belirtmem gerekiyor. Çiftçiye el uzatmadınız, hakkı olanı verdiniz. Yani bir lütufta bulunmadınız. Bunu bilesiniz… 

Ha bunu da yaparken, yine çiftçiden aldınız. Bunun da gözümüzden kaçtığını zannetmeyin! 

Normalde sıfır faizle verilmesi gereken sertifikalı tohum kredisini siz çiftçiye yüzde 4 faizle vereceksiniz!

Bunu biraz açacak olursak; Bakanlar Kurulu kararı kapsamında tarımsal kredilerde faiz oranı yüzde 16.  Sertifikalı tohum ise yüzde 100 sübvanseli krediler kapsamında. Yani yurt içi sertifikalı tohum kullanımında faiz oranının tamamı Hazine tarafından karşılanarak çiftçiye sıfır faizle kullandırılıyor. Çiftçi bu krediyi Ziraat Bankası’ndan kullanırsa sıfır faizle ama Tarım Kredi’den kullanırsa yüzde 4 faiz ödeyecek.

Görüleceği üzere Tarım Kredi’nin sertifikalı tohumda yaptığı faiz indiriminde aslında çiftçinin lehine bir durum yok ama geçmişteki yüzde 10, 15, 20 faiz oranlarını düşününce insan yüzde 4’e bile şükretmek zorunda kalıyor! 

Şimdi sırada gübre ve ilaç var!

Malumunuz bu iki üründe faiz oranları düşürülmedi.  

Demek ki, bu iki üründe de faizlerin düşürülmesi için bizim ‘kanunsuz faiz’ uygulamasıyla daha mücadele etmemiz gerekiyor.

Son cümle olarak, ülkemizin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Herekatında görev alan bütün askerlerimize Allah güç kuvvet versin, ayaklarına taş değdirmez inşallah.