Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü olarak atanan Cemalettin Çataklı, görevine başladı. Çataklı, son 4 yıldır Karabük Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü olarak görev yapıyordu.

Yeni görevi hakkında açıklamada bulunan Çataklı, memleketine dönmekten ve Zonguldak'a atanmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti. Çataklı, “Zonguldak kendi memleketimiz. Memleketimize hizmet edip, bölgenin sorunlarını, tarımın sorunlarını biliyoruz. İnşallah faydalı olacağımı ümit ediyorum. Hem bizim için hem de ilimiz için hayırlı olsun.4 yıl Karabük il müdürlüğü yaptım. 4 yıl sonrada buradayım tekrar. Daha önce bildiğiniz gibi burada il müdür vekilliği ve 8 yılda müdür yardımcısı olarak görev yapmıştım. 2 yıl Çaycuma tarım ilçe müdürlüğü yapmıştım. 5 yılda Gökçebey'de çalışmıştım" diye konuştu.

Çataklı, şunları kaydetti:

“Yani bölgeyi adım adım ev ev neredeyse tanıyoruz. Sayın valimizde tarıma çok ilgili, sayın valimizin zaten hazır projeleri var ve daha önceki projelerimizi daha da geliştirerek devam edeceğiz inşallah. Zonguldak tarım da ikinci gelir kaynağı olarak düşünüyoruz. Fındık malum bölgemizin olmazsa olmasıdır. Balıkçılığımız var. Yine Çaycuma'da yoğun bir şekilde seracılık var. Arıcılık önemli. Değişik ürünlerde olabilir. Daha da geliştirilmesi için çalışacağız."

Cemalettin Çataklı Kimdir?

1966 yılında Zonguldak ili Devrek ilçesinde doğan Cemalettin Çataklı, Ankara Üniverisitesi Veterinerlik Fakültesi mezunudur. Çok iyi derecede Almanca bilmekte olup evli ve 4 çocuk babasıdır.

Kaynak: Zonguldak Tarım İl Müdürlüğü