ÖZÇALIK programlı köy ziyaretleri kapsamında Bakanlık çalışmaları, hibe ve desteklemeler ile üreticilerin sorunları hakkında görüşmeler yapmak üzere Yeşildere köyünü ziyaret etti.

23 Ocak 2018 tarihindeki ziyarete Ziraat Odası Başkanı Recep MUĞLU, Ziraat Odası Meclis Başkanı Mustafa KANSIZ, İl Müdür Yardımcısı Abdullah KAYA ve Şube Müdürlere de eşlik ettiler.

İl Müdürü Orhan ÖZÇALIK, Yeşildere Köyünün küçükbaş hayvancılık ve arıcılıkta önemli bir potansiyele sahip olduğunu, 2017 yılında İstanbul'da düzenlenen Apimondia Dünya Arıcılık Kongresinde düzenlenen yarışmada Yeşildere'de üretilen balın dünya birincisi seçildiğini, Karaman ilinin 64 bin adet kovan varlığına sahip olmasına rağmen 250 bin kovanı besleyecek floraya sahip olduğunu, kovan sayısının artırılması için projeler geliştirdiklerini söyledi.

ÖZÇALIK geniş mera alanlarına sahip Yeşildere'nin küçükbaş hayvancılıkla birlikte arıcılık açısından da değerlendirilmesi gereken önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyleyerek, çiftçilerin sorunlarını dinlemeye geldiklerini, arazi toplulaştırmasında karşılaşılan sorunlar başta olmak üzere bu sorunların çözümünde İl Müdürlüğü olarak yoğun bir çaba sarf ettiklerini ifade etti.

Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep MUĞLU ise Karaman'da öne çıkan ürünler için Tarım İl Müdürlüğü ile işbirliği içinde seminerler düzenlediklerini, bunların sonuncusunun Yeşildere köyü için de önemli bir ürün olan nohut olduğunu, bu seminer ve eğitimlerin devam edeceğini söyledi.

Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ümit ÇAĞLIYAN üreticilere buzağı ve kuzu ölümlerinin önlenmesi için alınması gereken tedbirler hakkında, Arazi Edindirme Şube Müdürü Yılmaz BÜYÜKATEŞ ise murise ait tarım arazilerinin verişlere devri, topraksız çiftçilere toprak dağıtımı konularında bilgiler verdiler.

Ziyaret üreticilerden gelen soru ve önerilerin dinlenerek cevaplandırılması ile sona erdi.


TARIMDANHABER