Milletvekilliği seçimleri için istifa eden bürokratlardan seçilemeyenlerin görevlerine geri dönmeleri bürokratik krize dönüştü. Bu karmaşadan biri de Isparta'da yaşandı.

Bugün gazetesinden Haluk Karaaslan'ın haberine göre Isparta Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen 7 Haziran seçimlerinde Konya'dan AK Parti'den milletvekili adayı olmak için 10 Şubat'ta istifa etti. Adaylık için görevinden istifa eden Cenk Şölen'in yerine atama yapıldı.

YERİNE ATAMA YAPI

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Yener Yıldırım yeni müdür olarak görevlendirildi. Fakat 7 Nisanda açıklanan milletvekili listesine giremeyen Cenk Şölen, diğer devlet memurları gibi göreve dönüş hakkı için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na başvurunca karmaşa yaşandı. Listeye giremeyince görevine iade edilen Cenk Şölen yeniden görevine başlayınca bakanlıkta kriz patlak verdi.

ESKİ YERİNE GÖNDERİLDİ

Bakanlık'da Şölen'i kadrosunun bulunduğu Isparta İl Tarım Müdürlüğü'ne atadı. Bu atama nedeniyle boşa çıkan İl Müdürü Yener Yıldırım da rapor alarak izne ayrıldı.

KONUŞMAK İSTEMEDİ

Isparta Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen bu konu hakkında konuşmak istemediğini, bakanlık kararıyla bilgi veremeyeceğini
söyledi.

YENİ MÜDÜR DE BAŞKAN ADAYIYDI

Yeni atanan Yener Yıldırımın da 2014 yılındaki yerel seçimlerde AK Parti'den Ordu'nun Perşembe ilçesi belediye başkanı aday adayı olduğu öğrenildi. Aday gösterilmeyen Yıldırım'ın tekrardan görevine döndüğü belirtildi.