Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ilk olarak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce, üreticilerin sorunlarını anında çözmeye yönelik olarak kurulan “Yeşil Masa" uygulamasını ziyaret etti. Sonrasında, tüm birimleri tek tek gezen Vali Güvençer, personelle görüşüp yaptıkları işler hakkında bilgiler aldı.

Birim ziyaretlerinden sonra toplantı salonunda Vali Güvençer'e İl Müdür Vekili Metin Öztürk, Müdür Yardımcısı Mustafa Gündoğar ile İlçe ve Şube Müdürlerinin de katılımlarıyla bir brifing verildi. Brifingde, kurumun personel dağılımı, gıda, tarım ve hayvancılığın Manisa'daki genel durumu, ekim alanları, hazırlanan ve devam eden projeler, gıda denetimleri, bakanlıkça gerçekleştirilen desteklemelerin rakamsal durumu gibi konular detaylı olarak aktarıldı.

Vali Güvençer, yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti ifade ederek yeni dönemde hep birlikte güzel çalışmalar gerçekleştirebilme temennisini dile getirdi.

Gözlemleri neticesinde Manisa çiftçisinin bilinçli, donanımlı ve diyaloğa açık çiftçilerden oluştuğunu belirten Vali Güvençer; “Hep birlikte elimizden gelenin daha iyisini yapma çabasında olursak, gayretlerimiz sonuçsuz kalmayacaktır" dedi.

İl Müdür Vekili Metin Öztürk, “Manisa, tarım potansiyeli açısından ülke tarımı içerisinde önemli bir yere sahiptir. 514 bin 65 hektar tarım alanında üretilen pek çok tarım ürününde ortalamanın üzerinde verim alınmaktadır. İlimizde, 2015 yılı verilerine göre ülkemiz çekirdeksiz kuru üzümünün yüzde 90'ı, tütünün yaklaşık yüzde 30'u, zeytinin yüzde 7'si, tavuk etinin yüzde 21'i ve yumurtanın yüzde 9,2'si üretilmektedir. 78 bin 430 hektarlık bağ alanında yıllara göre değişmekle birlikte 1,5 milyon ton yaş üzüm elde etmekteyiz. İlimiz 101 bin hektar zeytin alanına, 264 bin 31 hektar tarlaya, 24 bin 300 hektar meyve ve 34 bin 345 hektar da sebze üretim alanına sahiptir. Gelişmiş bir tarımsal sanayiye sahip olan ilimizde 2015 yılı sonu verilerine göre de 517 bin ton tarımsal ürün ihracatı gerçekleştirilmiştir. Ürün çeşitliliğini ve üretim miktarlarını artırmak adına çalışmalarımız artarak devam etmektedir. Hedefimiz Manisa'yı modern tarım ve hayvancılık yönüyle ön plana çıkartmak, kaliteli ürün üreterek ürünlerimizin dünya pazarlarındaki yerini artırmaktır" dedi.