Vali Ahmet Çınar, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüz Vahap Şimşek ile birlikte Ahlat ilçesinde patates tarlalarında incelmelerde bulundu. Vali Çınar, "Ahlat bölgemiz, Adilcevaz' ı da hesap etmek gerekir, tarımda çok öne çıkmıştır. Belli ürünlerde yoğunlaşmanın olduğu artık sektörel anlamda da belli bir adres olan bir ilçemizdir. Burada meyve, sebze, her alanda hakikaten çok bereketli ve geniş toprakları olan bir alan var. Burada patates ve domates üretimi öne çıkmış durumda.

Türkiye'de öncü bölgelerden, ilçelerden bir tanesi olmuş durumdadır. Pazar sorunu dönem dönem yaşansa da artık belli bir üretim noktası ve adres olmasından dolayı da pazar sorunu olmaktan çıkmaya doğru gidiyoruz. Burada sevinçle şunu gördük. Tüm arkadaşlarımızla birlikte yapmış olduğumuz incelemelerde, çiftçilerimizle sohbetlerimizde teknoloji artık çiftçilerimiz tarafından yaygın bir şekilde kullanılmaya başlamış.

Bu da hem onların gelirlerini ve üretimlerini artırırken, artık eski dönemde olduğu gibi çiftçilik sadece belli bir kesimin bir fakirlik emaresi gibi halk nazarında görülmekten çıkmaktadır. İnsanlar artık çiftçiliğe yönelmektedir. Burada yapılan üretim ve çalışmalarla para kazanıldığını da görmektedirler. Bu da çok sevindirici bir durumdur. Bereketli olsun. Herkesin eline ve emeğine sağlık" dedi.

Çınar, şunları kaydetti:

"İnşallah biz devlet olarak hem Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın destekleri hemde diğer bir takım kalkınma ajansları destekleriyle birlikte çiftçilerimizi hem motive etme anlamında hemde bilgi, teknik destek verme anlamında elimizden geleni devlet tarafı olarak yapıyoruz. Çiftçilerimizin önünü, yolunu açarsak, onların işine de çok karışmazsak bu üretimin, kalitenin, rekoltenin giderek yükseldiğini ve çoğaldığını görüyoruz. Bundan dolayı da mutlu oluyoruz."

Tarlalarda ki ziyaretinin ardından Ahlat Ziraat Odası Başkanlığı'na geçen Vali Ahmet Çınar, burada bazı çiftçilerin sorunlarını dinledi.