Urla İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Yılmaz, Tohum Topu Hazırlama ve Doğaya Bırakma projesi hakkında şu bilgileri verdi. 

Urla Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından 2019 yılında “TOHUM TOPU HAZIRLAMA VE DOĞAYA BIRAKMA” projesi uygulamaya konulmuştur. Ocak ve Mart ayları arasında İlçemiz; Pembe Düşler Anaokulu, ZeytinalanıGülten Osman Ponner ilköğretim okulu, Uzunkuyu Ortaokulu ve Perihan Mahmut Celalettin Demirgüreş Okulunda toplam 180 öğrencimiz ile bu çalışmalar yürütülmüştür.  

Bu projede aşağıdaki faydaların sağlanması hedeflenmiştir; 

1- Çocuklarımızın el becerilerinin geliştirilmesi,

2- Aktivitelerimizin öğrencilerimiz ile birlikte sosyal sorumluluk projesi haline getirilmesi,

3- Çocuklarımıza doğa sevgisi kazandırılarak onların doğada bir ağacının olmasının sağlanması,

4- Yedikleri sert ve yumuşak çekirdekli meyvelerden nasıl fidan yetiştirileceğini gösterilmesidir.

İlk önce İlçe Müdürlüğümüz teknik personeli tarafından çalışmanın amacı ve tohum toplarının nasıl hazırlanacağı konusu uygulamalı olarak anlatılmıştır. Daha sonra çocuklarımız tarafından çamur hamuru hazırlanarak, bu hamura Kızılçam tohumları karıştırılmıştır. Karıştırılan tohumlar top haline getirilmiş ve kuruması için 2 gün bekletilerek doğaya bırakılmaya hazır hale getirilmiştir. 

Son olarak İlçe Müdürlüğümüz araçları ve öğrencilerimiz ile birlikte ormanlık alanlarda belirlenen sahalara bu toplar atılmıştır.

Öğrencilerimizin bu tür doğal hayat ve sosyal sorumluluk çalışmalarına heyecan ve istekle katılmaları bizleri de mutlu etmiştir. Bundan sonra da bu tür etkinliklerimiz devam edecektir. Katılan ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.