Proje hakkında açıklamada bulunan Kırşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin, “Valimiz Necati Şentürk, milletvekillerimiz Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya'nın destekleri sonucunda Konya Ovası Projesi kapsamında 2017 yılında KOP TAYEP'tan teklif ettiğimiz 'Bozkırda Temiz Süt Projesi' kabul edildi. Protokolü imzalanmıştır. Bozkırda Temiz Süt Projemiz Kaman ilçemizin beş köyü, İsahocalı, Aydınlar, Ömerhacılı, Kurancılı, Demirli 'den seçilen 18-50 yaş arası 15 kadın çiftçimize destekler ve eğitimlerini kapsamaktadır" açıklamasında bulundu.

Açıklamanın devamında, şunlar kaydedildi:

İl ve İlçe Müdürlüğümüz Mühendis ve Veteriner Hekimleri ile teknik personellerden den oluşan ekiplerimiz tarafından 18-50 yaş arasındaki 15 kadın çiftçimize 'Süt Sığırı Çiftliklerinde Alet ve Donanım Kullanımı, Süt Sığırlarında Sağlıklı Süt Üretimi ve Hastalıkları ile Korunma Yöntemleri' eğitimleri verilecek olup, ayrıca 'uygulama eğitimleri' yaptırılacaktır. Eğitim sonunda Aksaray ve Burdur illerinde bulunan büyük işletmelere teknik ve uygulama gezisi yaparak kadın çiftçilerimizin gelişimine katkı sunacağız. Eğitime katılan kadın çiftçilerimize 15 adet Süt Sağım Ünitesi, 25 adet Peynir Yapım Seti, 15 Adet Mastitis Test Seti'ni KOP'un desteği ile hediye edeceğiz.

PROJENİN SÜRESİ 6 AY

Ayrıca proje kapsamında, 4 adet ahır işletmesi yenileyerek çiftçilerimizin hizmetine sunacağız. Projenin toplam bütçesi 83 bin 600 TL'dir. Bozkırda Temiz Süt Projemizin süresi 6 ay olmakla birlikte 23.10.2017 - 23.4.2018 tarihleri arasında ilimizde uygulanacaktır. Bu Proje sonrası ilimiz kadın çiftçileri süt sığırcılığı yetiştiriciliği ve süt hijyeni konularında eğitim almış olacaktır. Ayrıca üretimde kazanılan hijyen teknikleri ile sağlıklı ürünler elde edilecektir. Kadın çiftçilerimiz öncelikle bu köylerde örnek olmaları ile süt üreticiliğinin artması hedeflenmektedir. Örnek olarak modernize edilecek 4 ahır işletmesi ile hayvan refahının önemi çiftçilerimize kazandırılacaktır. Bozkırda Temiz Süt Projesi kapsamında proje ekiplerimiz köy ziyaretlerine devam ederek çiftçilerimizi bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor."

TARIMDAN HABER