Törende bir konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürü Mehmet Pişkin, daha önce İl Özel İdaresince çiftçilere fidan dağıtımı yapıldığına işaret ederek: "İl özel idarelerinin Büyükşehir Belediyelerine devredilmesi ile çiftçilerimizi destekleme görevi Büyükşehir Belediyelerine geçmiştir. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç'un direktifleri ile yüzde 50 olan destekleme yüzde 60'a çıkarılmıştır" dedi.

Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu ise Kahramanmaraş'ın ceviz üretiminde belli bir yeri olduğunu ancak Türkiye'nin özellikle ceviz üretiminde kendine yeten bir ülke olmadığını ifade ederek, bu desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'a teşekkür etti.

114 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞUYOR

Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü vasıtasıyla çiftçilere hizmet vermeye başladıklarına işaret ederek: "Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman çiftçilere destek vermeye devam edeceğiz. Göreve geldiğimizden bu yana çiftçilerimize Mayıs ayında 14 bin elma fidanı, Haziran ayında 735 bin çilek fidesi bu gün ise 37 bin adet ceviz fidanı ,77 bin adet zeytin fidanı dağıtıyoruz dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçilerimize fidan dağıtımının yanı sıra, ihtiyaç olan bölgelerde sulama kanal ve göletleri ile de hizmet veriyoruz.

Bu arada bu yıl ihtiyaçlarına cevap veremediğimiz çiftçilerimize desteklerimiz gelecek yıllarda da devam edecek. Onlara önümüzdeki yıl da destek vereceğiz. 2016 yılında bütçemizin daha da artmasıyla desteklerimiz daha da çoğalacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından çiftçilere Başkan Erkoç, Büyük Şehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreteri İbrahim Ulaş, İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, Dulkadiroğlu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya ve diğer yetkililer tarafından ceviz ve zeytin fidanları verildi.