Konuyla ilgili olarak Tunceli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bakanlığımız taşra teşkilatında yer alan il ve ilçe Müdürlüklerinin daha etkin ve verimli çalışmasına yürütebilmesi amacıyla Tarımsal İşletme Danışmanı ( TİD) olarak ifade edilen işletme bazlı çalışma modeline geçildiğinden İl Müdürümüz Orhan KAYA, İl Müdür yardımcımız, Şube Müdürleri, il ve ilçe Müdürlüğümüz personeli ve Bakanlığımızdan konu sorumlusu Ziraat Yüksek Mühendisi Alper Şahininin katılımıyla değerlendirme toplantısı İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda gerçekleştirilmiştir.

İl Müdürümüz Orhan KAYA yaptığı açılış konuşmasında; Tarımsal İşletme Danışmanı olarak ifade edilen işletme bazlı çalışma modeli ileİldeki görevli personelimizinalanındaki bitkisel ve hayvansal verileri öğrenmesi, Tarımsal işletmelere bilgi, teknik ve yöntemleri birebir uygulayarak, sorumlu olduğu işletmelerin sorunlarına hızlı çözüm yaratması açısından önemlidir. Dedi

Daha sonra Bakanlığımız personeli Ziraat Mühendisi Alper ŞAHİN' nin Tarımsal Danışmanlıkla ilgili sunumundan sonra KTV. Şube Müdürü Hasan GÜNGÖRDÜ ile birlikte Teknik personelle karşılıklı görüşülerek sahada karşılaşılan sorunlar ilgili bilgi alış verişinden sonra toplantı sonlandırılmıştır."