Ordu’nun tarımsal üretimde en önemli ürünlerinin başta gelen fındık hasadını geride bıraktıklarını dile getiren Yılmaz, “Geride bıraktığımız üretim sezonunda önceki yıllarda olduğu gibi yine önceliğimiz, fındıkta verim ve kaliteyi artırmaya yönelik yaptığımız çalışmalar oldu. Bu kapsamda, geçmiş sezonda oluşturduğumuz örnek bahçelerimiz ile birlikte ilimiz genelinde 2 binin üzerinde örnek bahçe sayısına ulaştık ve bu bahçelerimizde dekara verim 250-350 kg aralığında gerçekleşti. Şimdi ise önümüzde yeni bir üretim sezonu var ve yine her zaman olduğu gibi önümüzdeki sezonda da aktif olarak yer alacağız. Hiç beklemeden yeni sezona hazırlık olarak budama, toprak tahlili ve tahlil sonuçlarına göre gübreleme faaliyetlerini başlatacağız” diye konuştu.

Konuşmasının devamında Yılmaz, şunları kaydetti: “Bu çalışmalar kapsamında Ordu Valiliğimiz himayesinde ‘Fındıkta Örnek Uygulama Timleri Sahada Projesi’ni ilimizde hayat geçireceğiz. Proje kapsamında kurulacak olan fındık timleri vasıtasıyla ilimiz genelinde bulunan her mahallede örnek fındık bahçeleri oluşturacağız. Oluşturulan örnek bahçelerimizde, budama işleminin yanı sıra toprak numunesi alma ve numune sonuçlarına göre gübreleme, hastalık ve zararlılarla mücadele yine timlerimiz gözetiminde yapılacak. Ayrıca, bu bahçelerimizden aldığımız toprak numuneleri ilimiz genelinde bulunan toprakların özellikleri bakımından bizlere önemli fikirler verecek ve uygulama yapılan bahçelerin koordinatları alınarak, toprak analiz raporlarına göre haritalandırma yapılacak. Buda bize bundan sonra yapacağımız çalışmalarda ışık tutacak."

Üreticilerle ile birlikte yol yürümenin çok önemli olduğunu söyleyen Yılmaz, " Ülkemiz tarımını daha ileriye taşımanın yolu sektörün en önemli paydaşı olan üreticilerimizle birlikte olmaktan geçmektedir. Bundan dolayı üreticilerimizin bize gelmesini beklemeden bizler onların ayağına gitmeliyiz. Sorunları varsa eğer yerinde görmeliyiz ve ona göre çözüm üretmeliyiz. Bu bakımdan işletme ziyaretlerini çok önemsiyorum. Örneğin, geçtiğimiz günlerde Ordu büyükşehir Belediyemiz ile birlikte uyguladığımız Kaz Yetiştiriciliğini Geliştirme ve Bafra Tipi Koyun Yetiştiriciliğini Geliştirme projeleri kapsamında yeni işletmeler kurduk. Bu işletmeler düzenli olarak ziyaret edilmeli. Çünkü uyguladığımız projelerin takibi sürdürülebilirliğin sağlanması açısından son derece önemli. Ayrıca, bundan sonra hayata geçireceğimiz yeni projelerimizde uygulayıcıların belirlenmesi noktasında her zamanki gibi hassas davranılarak uygun isimlerin belirlenmesi projelerin başarısını artıracaktır. Burada amacımız örnek işletmeler oluşturarak üreticilerimize yol göstermektir. Tarım teşkilatı olarak bu konuda zaten üzerimize düşeni yapıyoruz ve bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Yaptığımız tüm çalışmalar ışığında uygulayacağımız yeni projelerimizle birlikte tarımın bu ilin ekonomisine olan katkısını artırmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.