Anemon otel'de düzenlenen törene Denizli Valisi Hasan Karahan, Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan,Pamukkale Kaymakamı Şükrü Görücü, Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tanıtım ve Yayın Hizmetleri Daire Başkanı Sürur Kır, Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yılmaz Erkaya, Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammet Gümüş, Uşak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Kahraman, İşkur İl Müdürü Fatih Işık, TKDK İl Müdürü Murat Kar, STK temsicileri, Kadın Çiftçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Evsahipliğinin Denizli'nin yaptığı törende konuşan İl Müdürü Yılmaz Erkaya projenin önemine dikkat çektiği konuşmada “Bakanlığımızca 2015 yılında Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi" kapsamında yürütülen Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi" programı ile tarımın her alanında eğitim çalışmalarına önem vererek, kırsalda kadın girişimciliğinin özendirilmesi, desteklenmesi ve yatırım imkânlarının geliştirilmesi, uygulanabilecek girişimci kadın çiftçi projelerinin hayata geçirilmesi ile kırsalda kadın girişimciliğinin arttırılması amaçlanmıştır.

Bu program 2018 yılında yedi bölgede 29 ilde gerçekleştirilmiş ve her bölgenin koordinatör ili belirlenmiştir. Ege Bölgesinin koordinatör ili Denizli olup Kütahya ve Uşak illerinden eğitim alarak başarılı olan 10 kadın çiftçi projeleri ile programa katılım sağlamıştır. Program kapsamında Denizli, Kütahya ve Uşak illerinde İŞKUR -KOSGEB işbirliği ile sertifikalı 32 saat süreli uygulamalı girişimcilik eğitimleri verilmiştir. Söz konusu eğitimlerden Denizli ilinde 71 kadın çiftçi, Kütahya ilinde 72 kadın çiftçi ve Uşak ilinde ise 70 kadın çiftçi eğitim alarak farklı ve özgün projeler hazırlamışlardır.

Bu çalışma kapsamında eğitim alan kadınlar tarafından hazırlanan projeler, geniş katılımlı gerçekleştirilecekolan Proje Pazarında sergilenerek kadın çiftçilerin hazırladığı projelerin Özel Sektörler, STK'lar, KOSGEB ve Kalkınma Ajansları gibi kurumlar tarafından destek bulması amaçlanmaktadır. Her ilde bağımsız beş kişilik Jüri tarafındanÖzgünlük, Ekonomik getirisi, Bölge istihdamına katkısı, Proje tasarımı, Sürdürülebilirliği, Bütçe tutarlılığı kriterlerine göre değerlendirilerek belirlenenher ilin ilk üçe giren projeleri açıklanacaktır.Türkiye finalinde yarışmak üzere dereceye giren projeler Bakanlığa gönderilecektir.

Türkiye finali sonuçları ve ödülleri; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan “Girişimci Kadın Çiftçiler Ödül Töreni"nde açıklanacaktır. “dedi.

Konuşmaların ardından yapılan ödül töreninde dereceye girenler ödüllerini Denizli Valisi Hasan Karahan ve diğer protokol üyelerinden aldılar. Proje Pazarının açılışının yapılarak standların gezilmesi ile tören sona erdi.

Denizli'den dereceye girenler:

1

Alev TURAN

Çivril

Denizli

İpek Yolunda Alev Olmak

2

Çiğdem ÖZCAN

Çivril

Denizli

Kazı Kazan Hep Kazan Kaz Çiftliği veRestaurantı

3

Gülay ÖZCAN

Acıpayam

Denizli

Ağaç ve Ahşap işlemeciliği

Kütahya'dan dereceye girenler:

1

Kadriye SEMERCİOĞLU

Tavşanlı

Kütahya

Apiterapi

2

Zeynep PINAR

Merkez

Kütahya

Doğadan Kuşburnu Marmelatı Üretimi

3

Hesna YILMAZ

Gediz

Kütahya

Gezenti Tavuğun Maceraları

Uşak'tan dereceye girenler:

1

Nazlı DOĞAN

Merkez

Uşak

Kaynana gelin, doğal lezzete gelin !

2

Emre KÖSE

Merkez

Uşak

Temiz Enerji Işığında Akıllı Sera Projesi

3

Ülkü ASLAN

Ulubey

Uşak

Anadan Oğula Tam Buğday Unu

TARIMDANHABER