Törene Yalova Vali Vekili Atilla Selami ABBAN, Milletvekili Fikri DEMİREL, Yalova Belediye Başkanı, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Müdürleri, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Kırsalda Kadın Hizmetleri Çalışma Grubundan Ev Ekonomisti Uzm.Bakiye KILIÇ ONUK ve Tekniker Nilgün KAYNUN, çeşitli kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları ve çiftçiler katıldı.

Program kapsamında KOSGEB ve İşkur işbirliği ile istihdama yönelik sertifikalı 70 saat 10 gün süreli uygulamalı girişimcilik eğitiminden 32 kadın çiftçi eğitim alarak farklı ve özgün projeler hazırladı.

Proje Pazarı ve Sertifika Dağıtım Törenine saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlandı. Ardından Bakanlığımızın kadın çiftçilere yönelik olarak hazırladığı sinevizyon gösterisi ve Yalova İl Müdürlüğü personeli Ev Ekonomisti Vijdan Yener KARAGÖL tarafından projenin tanıtım sunusu yapıldı. Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü İbrahim GÖRENTAŞ'ın açış konuşmasının ardından Jüri üyesi olan Ticaret ve Sanayi Odası KOBİ temsilcisi Bülent ARICI tarafından ilk üç dereceye giren kadın çiftçilerin isimleri açıklandı. Jüri tarafından yapılan değerlendirmede "Yalova'da Akla Gelince Manda, Güney Köyde Anında" adlı Projesiyle Müyesser MARTI, "Bamya Tükenmeden Tüketin" adlı projesiyle Aynur ÖZTÜRK ikinci, "Şurb-u Şerbet Kahvaltısı"adlı projesiyle de Senanur GÖKSEL üçüncü seçildi.

Proje kapsamında eğitim alan tüm kadın çiftçilerimize sertifikaları verildi. Birinci olan proje ilerleyen günlerde yapılacak 10 ilin yarışacağı Proje Yarışmasında Yalova'yı temsil edecek.

Sertifika töreni sonrası protokol ve kadın çiftçiler eşliğinde proje pazarının açılışı gerçekleştirdi. Kadın çiftçilerimiz projelerinin tanıtımını yaparken hazırlamış oldukları tüm projeler büyük ilgi gördü.