Elazığ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda 24 Ocak 2017 tarihinde gerçekleştirilen Tarımsal Meteoroloji konulu Hizmetiçi Eğitim Toplantısına İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN, Meteoroloji 13. Bölge Müdürü Emin Servet GÜNYEL, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Vedat ERGÜN, Şube Müdürleri, Meteoroloji Bölge Müdürlüğünde görevli mühendis Ali Osman GÜLSEREN ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personelleri katıldı.

Toplantıda konuşma yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN; “Kurumlar arası işbirliğinin önemli olduğu şu günlerde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Meteoroloji Bölge Müdürlüğü arasında yapılacak işbirliğinin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Meteoroloji Bölge Müdürümüzle daha önce yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde özellikle tarımsal faaliyetlerde kullanmış olduğumuz erken uyarı sistemi istasyonlarını üreticilerimizin hizmetine sunmak için Bölge Müdürlüğümüzle ortaklaşa çalışma içerisindeyiz. Biz Bölge Müdürlüğümüzden yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler alarak tarımsal faaliyetlerde kullanmak istiyoruz. Bu bilgileri bize sunmak üzere bugün aramızda bulunan Meteoroloji Bölge Müdürlüğü kurum çalışanlarına şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum" dedi.

Toplantısının devamında Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünde görevli mühendis Ali Osman GÜLSEREN tarafından Zirai Meteorolojik verilerin Tarımsal Üretimde kullanılması konulu sunum yapıldı. Toplantı sonunda katılımcıların soruları cevaplandırılarak, iki kurumun bundan sonraki dönemlerde Tarımsal Üretime katkı sağlamak adına bu tür toplantıları yapması ve daha çok istişarede bulunulmasının önemine değinilerek toplantıya son verildi.

Kaynak: Elazığ Tarım İl Müdürlüğü