İncelemeler esnasında açıklamalarda bulunan Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, "Gerek ülkemizin et açığının kapatılmasında gerekse de ilimiz mera alanları ve orman kadastrosu içinde kalan alanların uygunluğu sebebiyle ilimiz açısından küçükbaş hayvan yetiştiriciliği çok önemli bir yere sahip olup; koyun ve keçi sayımızı artırmalıyız. Bununla birlikte ilimizde küçükbaşlarda Elit sürü oluşturulması gerektiğinin önemini vurgulamak istiyor ve bu konuda çalışmalara bir an önce başlanması gerektiğine ve Ülkemizdeki kırmızı et açığını koyun ve keçi varlığımızı artırarak kapatabileceğimize inanıyorum. Bakanlığımız hayvancılığın stratejik bir sektör olduğunu görmekte ve bunun için de ciddi destekler vermektedir" diye konuştu.

KURBANLIK SIKINTISI YOK

Kurbanlık hayvan sayısının yeterli olduğunu kaydeden Yıldız, “Kurban Bayramı öncesi ilimizde herhangi bir sıkıntı beklenmemektedir. 2017 yılı içinde Kurbanlık Büyükbaş hayvan sayımız 5 bin 276 adet, Küçükbaş hayvan sayımız 16 bin 497 adet vardır. Özellikle büyük- küçükbaş damızlık değeri olan dişi hayvanların kesilmemesi hususu önemli olup; kolluk kuvvetlerimiz, ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından takip edileceğini vurgulamak isterim" ifadelerini kullandı.

"Dişi Hayvan Kesmek, Geleceğimizi Kesmektir"

Bilecik Damızlık Koyun ve Keçi Birliği İl Başkanı Cemil İnce ise, "Tarım ve hayvancılık noktasında İl Müdürlüğümüz ve İlçe Müdürlüklerimizle sürekli istişare içindeyiz. Yetiştiricilerimizin birebir sıkıntılarının çözülmesi noktasında bizlere her zaman destek verilmektedir" açıklamasını yaptı.
Kaynak: Bilecik Tarım İl Müdürlüğü